ZADAR, CROATIA - SEPTEMBER 16: Mate Pavic, Ivan Dodik, Marin Cilic and Borna Coric of Croatia celebrate victory after day three of the Davis Cup World Group semi final single match between Croatia and USA at Visnjik sport center on September 16, 2018 in Zadar, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images

ATP KUP ŽDRIJEB

ČILIĆ, ĆORIĆ I DRUŠTVO SAZNALI PROTIVNIKE U PREMIJERNOM IZDANJU ATP KUPA Održan ždrijeb u Sydneyu: Hrvatska u skupini sa starim 'prijateljima'!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 16.09.2019. u 11:21

 • Hrvatska teniska reprezentacija je u skupini E ATP kupa s Austrijom i Argentinom, odlučio je ždrijeb za to natjecanje održan u ponedjeljak u Sydneyu.

  Kako ranking tenisača u pojedinačnoj konkurenciji na ATP ljestvici određuje koje će države sudjelovati u ekipnoj konkurenciji na tom natjecanju, Hrvatsku će predvoditi dva najbolje rangirana hrvatska tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić.

  Najbolje rangirani austrijski tenisač je Dominic Thiem koji je na ljestvici od 9. rujna bio peti tenisač, a najbolji sljedeći je Dennis Novak na 122. poziciji. Od Argentinaca najbolje rangirani su Diego Schwartzman koji je 9. rujna bio 16. i Guido Pella na 22. mjestu.

  Dvadeset četiri države će sudjelovati na "ATP kupu" koje će se održavati od 3. do 12. siječnja u Sydneyu, Perthu i Brisbaneu, i završiti osam dana prije početka Australian Opena (20. siječnja - 2. veljače), prvog grand slam turnira sezone. Zemlje koje su se kvalificirale za sudjelovanje na ATP kupu na temelju ATP ljestvice od 9. rujna: Srbija, Španjolska, Švicarska, Rusija, Australija, Njemačka, Grčka, Japan, Italija, Francuska, Belgija, HRVATSKA, Argentina, Gruzija, Južnoafrička Republika, SAD, Kanada, Velika Britanija, Australija (zemlja domaćin. Još pet država bit će određeno 13. studenog također na temelju poretka na ATP ljestvici.

  Dvadeset sedam od prvih 30 tenisača s ATP ljestvice su pristali sudjelovati, među njima Novak Đokivić, Rafael Nadal i Roger Federer te Andy Murray čiji je zaštićeni ranking omogućio Velikoj Britaniji se da kvalificira za to natjecanje.

  Natjecanje će početi grupnom fazom (šest skupina sa po četiri reprezentacije) nakon čega slijede četvrtfinale, pa polufinale i na kraju finale. Svaki par će odigrati po dva pojedinačna meča i jedan u paru. Po dva igrača a najboljim rankingom iz svake države sudjeluju u natjecanju, no ako su potrebne izmjene, može uskočiti jedan od tri dodatna igrača.

  Natjecanje donosi 750 ATP bodova za pobjednike u pojedinačnoj konkurenciji, što je manje od grand slam turnira (2.000 bodova), Mastersa (1.500) i Mastersa 1.000, ali više od ostalih turnira, dok nagradni fond iznosi 15 milijuna dolara (oko 13,5 milijuna eura).

  ATP kup, skupine:

  Skupina A - Srbija, Francuska, JAR (Brisbane)

  Skupina B - Španjolska, Japan, Gruzija (Perth)

  Skupina C – Švicarska, Belgija, Velika Britanija (Sydney)

  Skupina D - Rusija, Italija, SAD (Perth)

  Skupina E - Austrija, HRVATSKA, Argentina (Sydney)

  Skupina F - Njemačka, Grčka, Kanada, Australija (Brisbane)

   

   

  Tagovi
  Iz drugih medija