REUTERS/Edgar Su
ATP RIO DE JANEIRO

ČILIĆEVA NADA TRAJALA JE SVEGA ČETIRI POENA Najbolji hrvatski tenisač ispao u 2. kolu, opet je bio bez odgovora za neugodnog Francuza

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. veljača 2018. 10:44

Nastavak je trajao samo nekoliko minuta, nastavak u kojem su odigrana četiri poena. Toliko je trebalo Gaelu Monfilsu da bi pobijedio Marina Čilića u kišom prekinutom susretu 2. kola turnira u Rio de Janeiru.

U srijedu navečer su prekinuti kod 6:3, 6:6 i 7:7 u tie-breaku, nakon dvije set-lopte našeg tenisača i jedne meč-lopte Francuza, a u blitz nastavku Čilić je propustio još jednu set-loptu. Monfils svoju drugu meč-loptu nije, sjajno je forhendom prošao suparnika na mreži.

Imao je Monfils i malo sreće, na set-loptu Čilića njegova je loptica zapela u mrežu i skliznula na servis crtu. Monfils je prošao u četvrtfinale sa 6:3, 7:6(8) i tako upisao treću pobjedu iz isto toliko mečeva protiv Čilića. Pobijedio ga je prvi put još davne 2009. godine na Masters 1000 turniru u Parizu, te 2016. u - Rio de Janeiru u osmini finala olimpijskog turnira.

Čilić je loše servirao (47 posto ubačaja prvog), triput je ostajao bez servisa u prvom setu, a gubio je i u drugom 4:2, no to je brzo nadoknadio. Mogao je do preokreta, ali dvije break-lopte na 4:4 ostale su neiskorištene. Marin je sljedećeg tjedna na turniru u Acapulcu, također turniru iz kategorije 500, ali na tvrdoj podlozi.

Linker
20. travanj 2024 01:35