DAVID GRAY AFP
UZBUDLJIVO JE 'DOWN UNDER'

ČUDESAN PREOKRET BIVŠEG POBJEDNIKA, DODIG OPROSTIO LEGENDE OD MELBOURNEA Wawrinka šokirao jednog od favorita i najavio velike stvari

Piše: HinaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 12:03

Bivši pobjednik Australian Opena, 34-godišnji švicarski tenisač Stan Wawrinka probio se u četvrtfinale prvog Grand Slam turnira u sezoni pobijedivši 23-godišnjeg Rusa Danila Medvjedeva sa 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2), 6-2 u dvoboju osmine finala odigranom u ponedjeljak.

Wawrinka je uzvratio Medvjedevu za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu US Opena, gdje je Rus stigao do finala, a za prvu pobjedu u njihovom trećem međusobnom dvoboju trebao je tri sata i 25 minuta.

Švicaraca je prije šest godina trijumfirao u Melbourne Parku, a ovo mu je peto četvrtfinale na Australian Openu u kojem će igrati protiv pobjednika dvoboja Nijemca Alexandera Zvereva i Rusa Andreja Rubljova.

U četvrtfinale Australian Opena po prvi put u karijeri probio se Austrijanac Dominic Thiem koji je u osmini finala pobijedio Francuza Gaela Monfilsa sa 6-2, 6-4, 6-4.

U konkurenciji tenisačica Simona Halep je po četvrti put došla među osam najboljih u Melbourneu svladavši Belgijku Elise Mertens sa 6-4, 6-4. Rumunjki će se u četvrtfinalu suprotstaviti Estonka Anett Kontaveit koja je sa 6-7 (4), 7-5, 7-5 nadigrala Poljakinju Igu Swiatek, pobjednicu nad Donnom Vekić. Za Kontaveit će to biti prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima.

U četvrtfinalu Australian Opena po drugi put u karijeri igrat će dvostruka osvajačica Grand Slam naslova Španjolka Garbine Muguruza, koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Nizozemke Kiki Bertens.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek izborili su nastup u četvrtfinalu turnira muških parova na Australian Openu pobijedivši u 3. kolu najuspješniji par u povijesti, američke blizance Boba i Mike Bryana sa 6-3, 6-4.

Bio je to posljednji meč braće Bryan na Australian Openu, na kojem su šest puta osvajali pobjednički trofej. Amerikanci su najavili završetak karijere na kraju ove sezone.

Dodig i Polašek će u utorak u četvrtfinalu igrati protiv Britanca Jonnyja O'Mare i Salvadorca Marcela Arevala. Za hrvatskog reprezentativca će to biti treći nastup u četvrtfinalu na Australian Openu u konkurenciji muških parova, dok je Polašek po prvi put u prilici probiti se do polufinala.

Bez plasmana u četvrtfinale ostali su Šibenčanin Franko Škugor i Amerikanac Austin Krajicek, nakon što su ih u 3. kolu nadigrali Meksikanac Santiago Gonzalez i Britanac Ken Skupski sa 6-3, 6-4.

AUSTRALIAN OPEN - osmina finala

Tenisači

Dominic Thiem (Aut/5) - Gael Monfils (Fra/10) 6-2, 6-4, 6-4

Stan Wawrinka (Švi/15) - Danil Medvjedev (Rus/4) 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2), 6-2

Tenisačice

Anett Kontaveit (Est/28) - Iga Swiatek (Polj) 6-7 (4), 7-5, 7-5

Simona Halep (Rum/4) - Elise Mertens (Bel/16) 6-4, 6-4

Garbine Muguruza (Špa) - Kiki Bertens (Niz/9) 6-3, 6-3

Linker
25. travanj 2024 05:49