Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
LEGENDA HR TENISA

DALMATINSKI VUK S WALL STREETA Između milijunskih transakcija progovorio i o čudu hrvatskog tenisa!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. rujan 2016. 17:50

Do Marija Ančića ne može se doći baš jednostavno i kad mi to zamislimo. Kao što smo zamislili u ponedjeljak želeći čuti njegovo mišljenje o povratku Ive Karlovića u reprezentaciju.

Povratku u najboljem mogućem trenutku uzimajući u obzir sve okolnosti (ozljeda i operacija Borne Ćorića, finale Davis Cupa na domaćem terenu protiv Argentine, uspon samog 37-godišnjeg Zagrepčanina na rang-listi...).

Čilić igra briljantno

Tek kad je odradio sve sastanke na Wall Streetu, uhvatio je nekoliko minuta i za nas, ali u međuvremenu su prošli svi naši rokovi. U konačnici, to baš nema previše veze, dan prije ili poslije ne mijenja na stvari.

- Igrao sam tenis za vikend i nije dobro, bole me leđa - požalio se na početku razgovora.

Zbog toga je, uostalom, 2010. godine objavio prekid karijere i okrenuo novu stranicu u životu.

Danas je doktor prava (Columbia), danas je “vuk s Wall Streeta” u nama nestvarnom svijetu, zaposlenik Credit Suissea s ovlastima u transakcijama koje obilato nadmašuju budžet cijele Hrvatske. Nije baš da o tim stvarima voli pričati, još manje se hvaliti.

Ugodnije mu je i draže govoriti o tenisu, pogotovo hrvatskom tenisu. Brata Ivu koji je postao trener Borne Ćorića nije spominjao, ako i kad, u ovom trenutku aktualniji je Davis Cup.

- Marin Čilić igrao je briljantno u Zadru, baš kao pravi vođa podmetnuo je leđa i odveo nas u finale. Sada znamo da Borna nije mogao više i bolje, sve je ostalo na Marinu, te Ivanu Dodigu u paru.

Hrvatska je u drugom finalu Davis Cupa u povijesti, prije 11 godina Ivan Ljubičić i on su nas odveli do kraja u Bratislavi.

- Nevjerojatno, zapravo hrvatski tenis je nevjerojatan. Bio, jest i bit će.

Imamo iskustvo

Dio te velike povijesti i bogatstva ugradio je i sam. Od brončane olimpijske medalje s Ljubičićem u Ateni 2004. godine, trijumfa u Davis Cupu, pojedinačnih uspjeha, ali nije vrijeme ni za priču o tome.

- Ova vijest o Karloviću je ludilo, pravo ludilo! Najbolja moguća vijest. Mislim da se stvari nisu mogle bolje posložiti u trenutku kad ne znamo kako će proći Bornin oporavak. Još ako bi se on uspio pripremiti imali bismo strašnu širinu, izbornik bi mogao kombinirati i taktizirati. Čak i da je samo Karlović, opet je drukčije. Iza njega je fenomenalna sezona, svaka mu čast na svemu što je odigrao ovo ljeto. S njim u sastavu ne smijemo bježati od uloge favorita, nego učiniti sve da opravdamo taj status.

Jul 28, 2016; Toronto, Ontario, Canada;  Ivo Karlovic of Croatia reacts after winning a point against Grigor Dimitrov of Bulgaria on day four of the Rogers Cup tennis tournament at Aviva Centre. Dimitrov won 6-3, 6-4. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports - RTSK5VN
Dan Hamilton-USA TODAY Sports
Ivo Karlović

Svi se slažu da smo favoriti, rekao je to Željko Krajan, rekao je Goran Ivanišević. Samo da ne počnemo slaviti prije vremena.

- Nećemo, nema šanse. Imamo igrače koji su toliko toga prošli, rekao bih i da smo iskustvom iznad Argentinaca. Svi su naši igrači, osim Ćorića, toliko toga prošli, naučili su igrati pod pritiskom, a finale Davis Cupa je nešto najveće, s tim se treba znati nositi. Karlović ima i to iskustvo finala, nema veze što u Bratislavi nije igrao. Zna kako je bilo nama, on je naš veliki dobitak.

Još 57 dana do finala

U ovom trenutku to doista izgleda točno, međutim, 57 je dana do finala, treba još puno toga proći.

- Nadam se da će svi ostati zdravi, odnosno i da će se Borna oporaviti, on je zaslužio biti u sastavu zbog svega što je napravio na putu do finala.

Linker
23. travanj 2024 14:22