Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
VOLE SE ZABALVJATI

ARGENTINCI POTROŠILI BRDO NOVACA SAMO DA BI GLEDALI SVOJE HEROJE 'Tenis i nogomet su naši glavni razlozi za putovanja'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 26. studeni 2016. 08:56

Argentinci su u Zagreb stizali sa svih krajeva svijeta, a ne samo iz domovine. Italija, Španjolska, Francuska, Sjeverna Amerika, Portoriko… Raseljene po cijelom svijetu i ovaj put ih je ujedinio sport. Jednako kako što se događa i s Hrvatima kad su u pitanju nogometna prvenstva. Samo što Argentince u velikom broju ujedinjuje i tenis.

- Tenis i nogomet su naši glavni razlozi za putovanja svijetom - rekao nam je navijač odjeven u ruho pape Franje.

- Da, imam ‘povlaštenu’ informaciju, Argentina će ovaj put pobijediti - nasmijao se jedan od popularnijih navijača na prostoru oko Arene. Fotografirao se kao da je sam Papa.

- Ne, ja sam iz Buenos Airesa, ali napravit ću sve što treba za pobjedu Argentine. Papa mi je draži od Che Guevare.

Od njega smo saznali i koliko su Argentinci u prosjeku potrošili novca za dolazak na finale Davis Cupa u Zagreb.

- Prijevoz, smještaj i ulaznice koštali su nas oko 2000 američkih dolara. Dosta je to novca, ali radimo i štedimo za ovakve dane - odgovorio je još “papa Franjo” prije nego što je s prijateljima krenuo u razmjenu ulaznica kako bi cijelo njihovo društvo bilo na istoj tribini i zajednički navijalo.

“Hrvatska, Hrvatska” i “Marin Čilić” bili su prvi povici koji su odjekivali Arenom kad su domaći navijači počeli parirati Argentincima. “U boj, u boj” je postajao odgovor na “vamos”, a hrvatska improvizacija je dovela i do toga da su se Čilićeve “break” lopte dočekivale uz “evooo gaaa”.

Gosti su, što je još jedna odlika posjećivanja sportskih događaja u “neprijateljskom gnijezdu”, svi redom bili odjeveni u argentinske, navijačke boje, pa su i stvarali ljepši vizualni dojam u zagrebačkoj dvorani.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
25. travanj 2024 09:59