Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
IZABRAO STRANU

BIVŠI DINAMOVAC PODIJELJENIH OSJEĆAJA Hrvatski zet Ibanez otkrio za koga će navijati u velikom finalu Davis Cupa

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. studeni 2016. 13:58

Gledat će se finale Davis Cupa i u Turskoj. Luis Ibañez, bivši Dinamov nogometaš i hrvatski zet, trenutačno je u Trabzonu, s obitelji, kao i mnogi njegovi i naši sunarodnjaci iščekuje petak i početak velikog dvoboja. Reći će sam za sebe da nije neki teniski fanatik, za razliku od puno nogometaša, nije tip koji u slobodno vrijeme igra tenis, ali ovaj dvoboj neće propustiti.

- Imam ovdje u Trabzonu teniski teren pred kućom, ali zjapi prazan. Razmišljao sam kupiti rekete, no nemam s kime igrati. Sin Thiago je još premali, a i njega ionako zanimaju samo autići i nogomet, tenis još nije otkrio - priča Ibañez, koji nam otkriva da Argentinci nisu tako ludi za tenisom kako se možda čini, ali Davis Cup je druga priča.

Del Potro je postao faca

- To se uvijek gleda, pogotovo finale, veliki događaj. Premda, uspoređivati išta s nogometom u Argentini potpuno je deplasirano, nogomet i nogometaši popularniji su od svih. Međutim, Del Potro je u zadnje vrijeme postao faca, otkad se vratio u svjetski vrh i počeo pobjeđivati najbolje na svijetu, u Argentini se prate njegovi mečevi. Definitivno, on je lik kojega dolje obožavaju.

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Bio je još jedan prije njega, David Nalbandian, koji je također bio jako popularan.

- Da, njih dvojica su iznad ostalih, iskreno, ja vam uopće ne znam tko osim Del Potra igra protiv Hrvatske. No, ako dobije dva meča, a pobijedimo i u paru, onda smo osvojili Davis Cup, zar ne?

Pitao nas je Ibañez tko još osim Čilića igra za Hrvatsku?

- Karlović i Ćorić? Uh, pa jaka je Hrvatska, veliki favorit. Koliko ja pratim tenis, ha-ha. Bit će veselo, ali sve je moguće u Davis Cupu, kao i u nogometu. Zato to natjecanje i jest posebno zanimljivo.

Kaže Luis Ibañez da je Del Potro i veliki nogometni fan.

- Veliki navijač moje Boce, kad god može dolazi na La Bomboneru, a jedan od najboljih prijatelja mu je bivši nogometni velikan Martin Palermo. Kad dođe na utakmicu, prepoznaju ga, kažem, popularan je, bez obzira što nije nogometaš.

Catez, Slovenija, 070716. 
Terme Catez.
Luis Ibanez bivsi igrac Dinama, na pripremama Crvene Zvezde u Sloveniji.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIXY
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Dvoboj u kući Ibañezovih

Bit će to dvoboj u kući Ibañezovih, supruga Mateja navijat će za Hrvatsku, Luis za Argentinu.

- Da, kao i uvijek, tako se podijelimo. Ali, naravno da su mi drage obje zemlje, često smo u Hrvatskoj, supruga je Hrvatica, simpatije su nam uvijek na strani Hrvatske i Argentine, a kad igraju međusobno, onda svatko za svoje.

Uskoro će po drugi put postati roditelji.

- Supruga je trudna, za nekoliko mjeseci ići će u Zagreb, planiramo da tamo rodi. Zasad je sve super, dobro nam je u Turskoj, ne možemo se požaliti.

Osim na minutažu u klubu, nije da previše igra.

- Tako je, kako je, što se može. Ja vjerujem da ću uskoro dobiti pravu priliku, da će mi trener ukazati povjerenje i da ću tu priliku onda iskoristiti.

Počeli smo s tenisom pa i završimo s njime.

- Bit će dobar dvoboj, kvalitetan, malo mi je žao što se ne igra na otvorenom već u dvorani, ali, dobro... A možda i ja uskoro pronađem partnera za tenis, pa ga i počnem igrati - zaključio je Ibañez.

Linker
19. travanj 2024 19:08