REUTERS/Christian Hartmann
REAKCIJE NAKON SLAVLJA

ČILIĆ I KRAJAN SE OBRATILI NACIJI Najbolji hrvatski tenisač zahvalio navijačima i otkrio kako ga je Tsonga zbunio u dobitnoj situaciji

Nakon pobjede Marina Čilića protiv Jo-Wilfrieda Tsonge (6:3, 7:5, 6:4) koje je hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji donijelo vodstvo 2:0 nakon prvog dana finala pred novinare su izašli prvi hrvatski reket i izbornik Željko Krajan.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2018. 21:05

Hrvatska teniska reprezentacija povela je sa 2-0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa koje je u petak započelo u Lilleu, nakon što je u prvom susretu Borna Ćorić svladao Jeremyja Chardyja sa 6-2, 7-5, 6-4, u drugom dvoboju dana Marin Čilić je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge sa 6-3, 7-5, 6-4.

Izbornik Željko Krajan imao je samo riječi hvale za hrvatske tenisače, ali je i pozvao na oprez:

"Ništa bolje nisam mogao zamisliti nakon prvog dana. Nevjerojatan dan za nas. Imali smo istu situaciju u Zadru nakon prvog dana, pa se zakompliciralo i zato moramo biti oprezni. Moram istaknuti navijače. Nadglasali su naši navijači francuske. Kvaliteta je presudila, iako su statistički podaci ukazivali da su Francuzi u prednosti. Nikad nije lako igrati finala, ali kvaliteta je išla u našu korist u odnosu na tu statistiku. Na Chardyju se osjetilo to finale, taj pritisak, a to je Borni olakšalo ulazak u meč. Borna je zaista bio sjajan, imamo najjačeg drugog igrača na svijetu, ima veliku želju. Nije mu bilo lako, kako večeras tako ni ovih dana, bio je veliki pritisak na njemu, ali napokon je pokazao svoju kvalitetu. Danas je igrao na visokom nivou, ušao je s velikom motivacijom u meč, on ima već puno iskustva i jedan je od najboljih igrača na svijetu. Nije lako igrati finale, ali on je to prikazao danas jednom nevjerojatnom lakoćom. Marin je također bio izvanredan. Tsonga je imao i malo nesreće, ali nije zato izgubio nego zbog Marinove kvalitete. Marin je pokazao da je velik igrač."

Hrvatski 'reket broj 1' je dodao:

"Bilo je sjajno što je Borna otvorio na takav način i to mi je skinulo pritisak s leđa. Znam da je Tsonga kvalitetan igrač, ali ja sam držao kvalitetu, odigrao sam fenomenalan meč, jedan od najboljih u ovoj sezoni. Uspio sam zadržati svoj servis, sve mi je dosta dobro sjelo, igrao sam stvarno fenomenalno, stvarao sam pritisak, s takvim tenisom sigruno jedan od boljih mečeva. A još kad se ozlijedio, znao sam da ga imam. Odigrali smo nevjerojatan tenis. Nije bilo lako kako je izgledalo. Odigrao sam sjajan tenis, spasio nekoliko break-lopti. Na kraju je Jo imao nesreće, problema s leđima, ali ja sam morao dovršiti meč."

Je li ga ozljeda zbunila?

"Išao je na sve ili ništa, malo me to zbunilo, poremetilo je ritam. Ali sretan sam da sam nastavio dobro servirati. Prošao mi je kroz glavu i meč iz Zagreba kad se prenemagao, a ja sam onda ovdje odlučio razbijati ritam. Ali tko gubi, ima pravo da se ljuti."

Sutra Hrvatska ima priliku za povijesni uspjeh.

Izbornik Krajan je ponovio: "Moramo ostati prizemljeni, fokusirati se, sutra je novi dan i tako trebamo gledati, kao da počinjemo ispočetka.

Otvoren će biti meč, Mate Pavić je jedan od najboljih iogralča u povijesti parova Davis Cupa, siguran sam da će na najbolji mogući način okruniti svoju karijeru. Imamo jedan od najboljih parova na svijetu i moramo isto ponoviti sutra. Uvijek razgovaramo na kraju dana, svi zajedno ćemo sjesti i odlučiti koja je najbolja odluka za sutra."

Čilić je za kraj pohvalio nevjerojatnu hrvatsku publiku u Lilleu:

"Atmosfera je bila fenomenalna, gušt je igrati pred ovakvom publikom, ceremonijna otvaranja je bila najljepša točka Davis Cupa i nadam se da ćemo sutra zajedno slaviti. Poseban osjećaj je igrati na ovakvom stadionu, želim zahvaliti hrvatskim navijačima koji su došli bodriti nas. Treba ostati smiren, ne prepustiti se euforiji i doći do trećeg boda."

Linker
27. travanj 2024 05:46