REUTERS/Antonio Bronic
REAKCIJA NAKON MEČA

ČILIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ZAMALO ZAKOMPLICIRAO MEČ PROTIV TIAFOEA, ZAHVALIO ZADARSKOJ PUBLICI I OBRATIO SE KOŠARKAŠIMA 'Očekivano je da se dogodi pad'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2018. 19:02

Marin Čilić pobijedio je Francesa Tiafoea 6:1, 6:3, 7:6(5) u Zadru i doveo hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u vodstvo 2:0 protiv Amerikanaca u polufinalu ovog natjecanja. Nakon meča bio je iznimno zadovoljan svojom igrom, iako su vremenski uvjeti bili iznimno teški zbog velike vrućine i vlage u zraku:

"Mislim da sam dobro odigrao, kontrolirao sam igru tijekom cijelog meča i sve je funkcioniralo. Zatim sam napravio par grešaka, izgubio sam efikasnost i prodornost. On je u zadnjem setu počeo igrati bolje, našao je svoj ritam. Međutim, nisam mu dao da se razmaše u tie-breaku, mislim da sam igrao stvarno dobar tenis zadnjih nekoliko poena. Vidi se da je Frances Tiafoe odličan tenisač, ima izvrstan servis i trebalo je puno živaca za uzeti zadnji set, ali uporno sam išao na pobjedu i to se isplatilo. Zadnji set je bila velika borba, bio je pritisak, dao sam mu prostora da se razigra, stvarno je dobar igrač, ali na kraju sam ja stisnuo i u tie-breaku mu nisam dao da igra", rekao je Čilić pa nastavio.

Ja sam igrao gotovo na sto posto, gotovo bez ijedne greške, ali normalno je da se dogodi pad, to nije lako izdržati tijekom cijelog meča, a ja nastojim što više eliminirati oscilacije. Dosta je vlažno, bilo je vruće, nije bilo lako, ali srećom završili smo i Borna i ja u tri seta i brzo je bilo gotovo.

Mate Pavić? Imamo dva najbolja igrača u povijesti s osvojenim grand slamovima u igri parova. Franko također igra fantastično, tu su i drugi... moramo ih podržati sutra i dati im veliku podršku. Zahvaljujem zadarskoj publici što su došli u velikom broju."

Za kraj je poručio našim košarkašima koji večeras igraju protiv Litve:

"Momci, želim vam puno sreće i razvalite ih!"

Linker
18. travanj 2024 12:50