Jure Mišković / Hanza Media
BIT ĆE VATRENO

ČILIĆ ZADOVOLJAN ŽDRIJEBOM 'Ne budem li bio oprezan i ako on uđe u neku svoju igru može se svašta dogoditi, ali, moram dovesti Hrvatsku u vodstvo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2016. 13:52

Prvi dvoboj ovogodišnjeg finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine odigrat će Marin Čilić i Federico Delbonis. Čilić i Delbonis će započeti svoj dvoboj od 14 sati, a nakon njih na teren će Ivo Karlović i Juan Martin Del Potro.

U subotu je na programu dvoboj parova, a posljednjeg dana finala, u nedjelju, igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih u mogućem odlučujućem petom susretu, Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Marin Čilić bio je iznimno zadovoljan ždrijebom i rasporedom susreta.

- Priželjkivao sam ovakav ždrijeb. Bilo mi je važno igrati prvi meč obzirom kako me već u subotu vjerojatno čekaju parovi i bit će mi potrebno što više odmora. Ovo je za nas lijepa stvar jer imamo priliku povesti već nakon prvog meča. Očekujem da će i Delbonis krenuti žustro, ali vjerujem kako mogu stići do pobjede?

Marin je do sada igrao dvaput protiv Delbonisa i ima dvije pobjede.

- Ove godine smo igrali u Ženevi. Dobro se poznajemo i trenirali smo nekoliko puta zajedno, znamo praktički sve jedan o drugome. Dobar je tenisač, posebno u dvorani i očekujem jedan neugodan meč. Ali, moram se dobro pripremiti i dovesti Hrvatsku u vodstvo. Zna i on imati dobrih utakmica, znao je i ranije rušiti TOP igrače. Ne budem li bio oprezan i ako on uđe u neku svoju igru može se svašta dogoditi, ali kvaliteta je sigurno na mojoj strani.

I izbornik Krajan dao je svoj komentar na ždrijeb u KD Lisinski i objasnio svoju odluku o izopstavljanju Borne Ćorića s popisa.

- Nažalost, uz sav trud koji je uložio kako bi se oporavio ipak nije spreman za veće napore i mečeve koji bi mogli potrajati i pet sati. Ali bit će uz nas svakako jer svi znamo koliko je pridonio kako bi danas bili u finalu.

Kraljevo, Srbija, 080315.
Sportska dvorana Kraljevo.
Prvo kolo Svjetske skupine Davis Cup izmedju Srbije i Hrvatske. Mec izmedju Filipa Krajinovica i Franka Skugora s klupe prati izbornik reprezentacije Zeljko Krajan.
Na fotografiji: Zeljko Krajan.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Marin Čilić u prvom meču?

- Imao sam želju da zaigra prvi kako bi imao više vremena za odmor. Delbonis je s druge strane dobar igrač koji sigurno daje sve od sebe za reprezentaciju, čak i više od svojih mogućnosti.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
20. travanj 2024 05:24