Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
TREBAO JE ODIGRATI NA RAZINI

ČOVJEK KOJI JE OPASNO NAMUČIO ČILIĆA RAZOČARAN PONAŠANJEM NAJBOLJEG HRVATSKOG TENISAČA 'Nisam to očekivao od takvog šampiona kao što je Marin'

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2020. 21:06

Nakon prvog dana kvalifikacijskog dvoboja za odlazak na završni turnir Davis Cupa tenisača Hrvatska vodi protiv Indije u Zagrebu sa 2-0.

Nakon što je u prvom susretu dana Borna Gojo (ATP-277) svladao Prajnesha Gunneswarana (ATP-132) sa 3-6, 6-4, 6-2, u drugom dvoboju je Marin Čilić (ATP-37) bio bolji od Ramkumara Ramanathana (ATP-182) sa 7-6 (8), 7-6 (8).

Hrvatskoj za plasman na završnicu koja će se održati u Madridu od 23. do 29. studenoga nedostaje još samo jedan bod iz tri subotnja dvoboja. Prvo će od 15 sati u susretu parova igrati Mate Pavić i Franko Škugor protiv Rohana Bopanne i Leandera Paesa, potom će na teren Čilić i Gunneswaran, dok će u posljednjem dvoboju bude li potrebno igrati Gojo i Ramanathan.

Nakon meča svoje je prve reakcije za HTV izrekao sam Marin Čilić:

- Sigurno da sam presretan, ovo je pozitivan dan. Vodimo 2:0, to smo priželjkivali i nadali se. Borna je odigrao sjajno, moj meč nije bio jednostavan. Indijac je dobro servirao, nije bilo breaka u cijelom meću. Imao sam dosta mirnoće, dobio sam ovo na iskustvo - rekao je Čilić.

- Igrao sam već jednom s njime. On je igrač koji zna odigrati jako dobro. Igra na blef, ide naprijed, ima sjajne poteze na mreži, stvarao je veliki pritisak. Na drugom servisu često je potezao, nije imao što izgubiti. Ja sam morao biti miran i odigrati kako treba - dodao je Čilić.

Tuga među Indijcima bila je opipljiva. Sigurno su puno više očekivali od prvog dana, uopće od ovoga dvoboja u kojem je Hrvatska bez Borne Ćorića i Ivana Dodiga.

- Jako smo razočarani gubitkom prvog meča – rekao je izbornik Indije Rohit Rajpal. – Gradili smo strategiju na Goji, međutim, njemu svaka čast. Odigrao je puno bolje od svoga renkinga, pokazao se dorastao situaciji. Gubimo 0:2, moglo je vrlo lako biti obrnuto i to je ono što nas drži. U sportu je sve moguće, nećemo odustati.

Ramanathan je upitan da objasni svoje nezadovoljstvo pred kraj prvog seta.

- Mislim da je Marin pretjerao s udaranjem loptice o pod prije servisa. Nisam to očekivao od takvog šampiona kao što je Marin, ali sve je u redu. Sve je to dio sporta, dio tenisa. Nisam ljut.

Linker
19. travanj 2024 14:18