Tennis - Davis Cup Final - France v Croatia - Stade Pierre Mauroy, Lille, France - November 25, 2018 Team Croatia celebrate with the trophy after winning the Davis Cup REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS

OSVAJAČ DAVIS CUPA 2005.

ČOVJEK KOJI SE PRIJE 13 GODINA POPEO NA VRH SVIJETA O VELIČANSTVENOM USPJEHU 'To što su njih dvojica odgirali je nemoguće! Apsolutna dominacija!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.11.2018. u 15:38

 • Za neupućene, Ivan Ljubičić je u trijumf Hrvatske 2005. godine ugradio jedanaest pobjeda (sedam pojedinačno, četiri u paru) i kad je bio korak do nezapamćenog ostvarenja - svih dvanaest živih pobjeda - izgubio je od Dominika Hrbatyja u pet setova kod našeg vodstva 2:1.

  Toga se jutra probudio s ukočenim vratom, nije bilo sve idealno. Kako gleda na nasljednike njega i Marija Ančića?

  - Bilo je dobro, pobijedili smo. Treba li ti još nešto?

  Može li malo proširiti dojmove?

  - Bilo je jako dobro, super smo pobijedili.

  Ivanu nikada dosta šale kad je raspoložen.

  - Naravno da smo ponosni na njih. Ono što su Marin i Borna odigrali u singlu je nemoguće. Apsolutna dominacija. Drago mi je da smo im predali štafetu. Drago mi je zbog dečki, jer sam vidio da im je bilo jako stalo. Naročito nakon one Argentine u Zagrebu, ali ne bih htio sada psovati prisjećajući se toga. Ovo je bio zadnji vlak, Davis Cupa više nema, gotovo je.

   

  Kako će se ovo odraziti na karijere Marina i Borne? Na vas dvojicu iz Bratislave djelovalo je fantastično, iza toga ste odigrali najbolju sezonu u karijeri.

  - Ne može se odraziti nego dobro. Siguran sam da će im jako puno značiti u velikim mečevima kakvih će odigrati još puno.

  Iz drugih medija