REUTERS
U NEDJELJU PADA ODLUKA

EPSKI MEČ U DAVIS CUPU! HRVATSKA NAKON NEVIĐENOG MARATONA I PREOKRETA SLOMILA KOLUMBIJU Čilić i Mektić nakon četiri sata donijeli drugi bod Hrvatskoj

Piše: HinaObjavljeno: 16. rujan 2017. 23:28

U susretu za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa hrvatski tenisači su u Bogoti poveli protiv Kolumbije s 2-1 i sada ih ih samo bod dijeli do konačne pobjede.

Hrvatski par Marin Čilić/Nikola Mektić je preokretom slavio protiv Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Falle s 5-7, 6-7 (5), 6-4, 6-2, 6-4 nakon četiri sata igre. Čilić i Mektić su nadoknadili zaostatak od 0-2 protiv kolumbijskog para, no nakraju je ipak presudila kvaliteta i volja naših igrača.

Hrvatski izbornik Željko Krajan je u zadnji trenutak odlučio postaviti Čilića umjesto Franka Škugora, no i Marinovo prisustvo na terenu nije impresioniralo Kolumbijce u prva dva seta. U prvom setu je Mektić izgubio svoj servis kod 5-6, a Cabal i Falla su potom izvrsnom igrom u izjednačenom drugom setu u tie-breaku došli do velikog vodstva od 2-0 u setovima. Hrvatski par se potom probudio, proradio je retern i postotak ubačaja prvoga servisa te Čilić i Mektić glatko dobivaju treći i četvrti set za poravnanje.

Tennis - US Open - New York, U.S. - August 28, 2017 - Marin Cilic of Croatia celebrates after win against Tennys Sandgren of the U.S. in their first round match. REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

U odlučujućem, petom setu nije bilo "breaka" sve do devetog gema, kada su Marin i Nikola uspjeli oduzeti servis Falli i stigli do šanse da serviraju za meč. Marin je servis odradio bez izgubljenoga poena za veliku pobjedu, koju bi Čilić mogao pretvoriti i u ukupnu pobjedu ukoliko u nedjelju u prvom susretu svlada Santiaga Giralda.

Nakon prvoga dana rezultat je bio 1-1.Hrvatsku je u vodstvo doveo Marin Čilić koji je uvjerljivo sa 6-1, 6-4, 6-1 svladao Alejandra Gonzaleza za sat i 50 minuta igre. No, potom je Santiago Giraldo nadigrao Franka Škugora sa 6-4, 4-6, 5-7, 6-4, 6-2 nakon tri sata i 49 minuta igre.

Nastup u Svjetskoj skupini sljedeće godine izborit će reprezentacija koja prva ostvari tri pobjede

Linker
19. travanj 2024 13:08