Tennis - Davis Cup - World Group Semi-Final - Croatia v United States - Sportski centar Visnjik, Zadar, Croatia - September 16, 2018 Croatia celebrate victory REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

HRVATSKA U FINALU DAVIS CUPA

FANTASTIČAN USPJEH BORNE ĆORIĆA DODATNO JE ZAČINIO MARIN ČILIĆ I NAJAVIO VELIKO FINALE 'To nam je prilika za revanš Francuzima'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.09.2018. u 19:52

 • Hrvatska Davis Cup reprezentacija je nakon drame zadnjeg dana polufinala pobjedom Borne Ćorića protiv Amerikanca Francesa Tiafoea uspjela izboriti nastup u finalu ovog najstarijeg momčadskog natjecanja u povijesti. Hrvatski su tenisači bili izvan sebe od oduševljenja i euforije, a fantastična zadarska publika sjajnim je navijanjem dala dodatni impuls sveopćem uspjehu.

  Nakon prvotnog oduševljenja, dečki su malo došli k sebi i dali izjave za nacionalnu televiziju:

  Ćorić je i dalje bio vidno pod dojmom: "Sama publika je bila fantastična... kad je bilo 5:1, možda sam se previše opustio, ali na kraju me uhvatila panika pa sam se koncentrirao."

  Čilić je na to dodao: "Borna je pokazao veliko srce i stvarno svaka mu čast. A što se tiče mojeg poraza... teško je tražiti razloge mojeg poraza, bio je jednostavno loš dan. Bilo je nervoze i nisam se uspio opustiti... teško mi je pao poraz, bio sam shrvan, ali uspjeli smo kao ekipa dignuti Bornu i to je stvarno velika pobjeda."

  Pavić je također dao svoj obol općem uspjehu: "Mi smo se stvarno trudili da navijavmo, da ga bodrimo koliko god je moguće. Bio je jedan težak period u meču nakon onih 5:1, ali nasreću sve je dobro ispalo."

  Zatim je riječ preuzeo izbornik Željko Krajan: "Sva sreća da je završilo ovako kako je završilo. Ovo je nevjerojatan pothvat. Ovo je Dream Team, biti u finalu dvaput u tri godine je nevjerojatno i treba osvijestiti koliki je to uspjeh."

  Ćorić je opet došao do riječi: "Kad vidim sve te ljude koji su tako navijali, koji su davali sve od sebe na tribinama, onda sam shvatio da moram pobijediti i dao sam sve od sebe na terenu."

  Ivan Dodig je najavio veliko finale s Francuzima: "Prije svega, želim čestitati svima na čelu s našim izbornikom. Stvarno svi igramo vrhunski, svi smo spremni i mislim da možemo ići do kraja i osvojiti Davis Cup."

  Slično je razmišljao i Franko Škugor koji ovog puta nije imao priliku nastupiti, ali izbornik računa i na njega bude li trebalo: "Fenomenalni dojmovi, ja sam tu bio kao podrška, ali drago mi je da i na taj način mogu pomoći ekipi. Uvjeren sam da možemo do kraja!"

  Čilić je na to povukao fantastičnu paralelu: "Francuzi su jedna od boljih reprezentacija na svijetu, bit će sigurno teško, ali ostavit ćemo srce na terenu. Slučaj je htio da to opet bude Francuska kao u finalu SP-a u Rusiji, to nam je prilika za revanš."

  Ćorić je ponovio još uvijek pod velikim dojmom ove sjajne pobjede: "Ovo ću pamtiti do kraja života, ovo mi je najsretniji dan u životu, koliko mi znači ova pobjeda ne mogu vam riječima opisati."

  Zatim su na sveopće oduševljenje tribina i svih ostalih okupljenih zapjevali: "Večeras je naša fešta...".

  Zaslužili su momci, neka feštaju do jutra... A zatim slijedi - Francuska!

  Iz drugih medija