CROPIX
DAVIS CUP

FOTO: KAKAV BLITZKRIEG MARINA ČILIĆA Najbolji hrvatski tenisač pregazio nemoćnog suparnika i donio vodstvo Hrvatskoj. Njegova serija bila je čudesna

Marin Čilić pobijedio je Dmitrija Popka sa 6:2, 6:1, 6:2 i donio Hrvatskoj prvi bod u četvrtfinalnom dvoboju Davis Cupa protiv Kazahstana koji se igra u Varaždinu. Nakon 2:2 u prvom setu Čilić je osvojio 16 od sljedećih 19 gemova i donio hrvatskoj reprezentaciji vodstvo.
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2018. 15:25

HRVATSKA - KAZAHSTAN 1-0 (Marin Čilić - Dmitrij Popko 6-2, 6-1, 6-2)

Čilću je za pobjedu protiv 258. tenisača svijeta trebao jedan sat i 41 minutu.

Samo četiri gema je malo poznati 21-godišnji Kazahstanac uspio držati korak s trećim tenisačem svijeta, a onda je Čilić od 2-2 u prvom setu nanizao devet gemova i poveo sa 6-2, 5-0. Do kraja meča Popko je uspio uhvatiti još samo tri gema, jedan u drugom i dva u trećem setu.

Bila je to 25. pojedinačna pobjeda Marina Čilića u Davis Cupu (25-10), a računajući i parove njegov 35. trijumf (35-16). Čilić je već sada hrvatski rekorder po broju pobjeda u pojedinačnim Davis Cup mečevima, a još mu je jedna potrebna kako bi se izjednačio s ukupnim rekorderom Ivanom Ljubičićem (36-19).

U drugom meču današnjeg programa Borna Ćorić (ATP - 28.) će igrati protiv najboljeg kazahstanskog tenisača Mihaila Kukuškina (ATP - 92.).

Pobjednik varaždinskog dvoboja će u polufinalu Davis Cup, u rujnu ove godine, igrati protiv boljeg iz dvoboja SAD - Belgija koji se igra u Nashvilleu.

Popko: Za mene je ovo veliko iskustvo

Prvi puta sam igrao protiv igrača koji je među pet najboljih na svijetu i sada znam koliko još moram naporno raditi da bi dosegao Čilićevu razinu, izjavio je nakon poraza u meču protiv Marina Čilića u Davis Cupu u Varaždinu kazahstanski tenisač Dmitrij Popko.

Čilić je za sat i 41 miutu slavio s 6-1, 6-2, 6-2 lako donio Hrvatskoj prvi bod.

Popko je 21-godišnji Rus, rođen u Sankt Peterburgu, koji je tek prije dvije godine dobio kazahstansko državljanstvo. Tek je 258. na svijetu praktički bez nastupa na ATP turnirima, a nikad nije uspio proći ni kvalifikacije frand slam turnira. Popko je prije mjesec ozlijedio koljeno na jednom od challengera.

"Do zadnjega trenutka nisam znao hoću li uopće igrati jer mi koljeno nije sasvim zaliječeno. To mi nije pomoglo kod koncentracije. Po prvi puta igram s igračem ovakvog kalibra, Čilić je broj tri na svijetu i stvarno sam impresioniran. Mogao sam možda i više od pet gemova, ali nije išlo. Ovo je stvarno jedno veliko iskustvo za mene", kazao je Popko, koji je u prošlom kolu Davis Cupa pobijedio u oba singla u meču sa Švicarcima. .

Kazahstansku reprezentaciju u Varaždinu prati 30-tak bučnih navijača i čak dvadeset novinara.

Linker
25. travanj 2024 01:40