GDJE JE SVE POČELO ZA HRVATSKE JUNAKE? Njihovi stari tereni danas su pusti, ali cijela Hercegovina zbog njih igra tenis

Od malih terena uz obiteljske kuće Marin Čilić i Ivan Dodig došli su do svjetskog vrha, ali i danas su čvrsto vezani za svoje rodno Međugorje
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 28. studeni 2016. 15:27

Hercegovačke ulice u subotnje i nedjeljno popodne bile su gotovo puste. U subotu je padala kiša, u nedjelju se razvedrilo. No manje-više svi su ostali poslije ručka doma. Svi su gledali tenis, obračun Hrvatske i Argentine u zagrebačkoj Areni, u finalu Davis Cupa. Iz gotovo svake međugorske obitelji ponetko je otišao u Zagreb kako bi uživo svjedočio velikom meču Marina Čilića, Ivana Dodiga i njihovih suigrača iz reprezentacije, a Marin i Ivan podijelili su dosta ulaznica rodbini, susjedima i prijateljima iz Hercegovine.

Marin i Ivan odrasli su u obiteljskim domovima koji su samo stotinjak metara udaljeni jedan od drugoga. Zanimljivo, i uz Čilićevu i uz Dodigovu kuću teniski su tereni. Danas - pusti, jer su ih zamijenili najljepšim terenima diljem svijeta na kojima nastupaju.

Medjugorje, 160914.
U Medjugorju ja organiziran svecani docek za osvajaca Grand Slam naslova u New Yorku Marina Cilica.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

U blizini njihovih domova nalazi se i moderni Sportski centar u vlasništvu Nike Dodiga, a u sastavu su mu nogometni tereni, bazeni, fitness-centar i teniski tereni. Svaki put kad svrate u rodni kraj Marin i Ivan dođu na teren i zaigraju pokoji set, međusobno ili s prijateljima, rekreativcima, onako za gušt.

Medjugorje, 24.11.2010.
Marin Cilic  u Osnovnoj skoli Bijakovici dijeli autograme djeci
Snimio: Miljenko Karacic

Postali veliki i ostali isti

U tom centru prije šest godina održan je i ATP Challenger Međugorje Open 2008. Čilić nije nastupio, ali je nastupio Ivan Dodig u igri parova zajedno s Lovrom Zovkom. Tada su ih u četvrtfinalu zaustavili Nikola Mektić i Ivan Zovko, no Dodig je upravo na tom turniru osjetio da su parovi njegova budućnost.

Medjugorje, 160914.
U Medjugorju ja organiziran svecani docek za osvajaca Grand Slam naslova u New Yorku Marina Cilica.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Čilić i Dodig nisu trenirali i igrali samo u Međugorju nego i na mnogobrojnim teniskim terenima koji su nicali u Hercegovini početkom stoljeća. Najčešće su bili u Teniskom centru Đulić u Širokom Brijegu. Marin Čilić je ondje na vanjskom terenu 20. rujna 2003. godine igrao i ekshibicijski meč u paru s Ivom Majoli protiv Gorana Ivaniševića i Zvonimira Bobana. Zanimljivo, osam je godina kasnije na istom mjestu njegov najmlađi brat Mile postao juniorski prvak BiH.

Svi koji su upoznali Dodiga i Čilića na tim “malim terenima” primijetili su da je riječ ne samo o talentiranim igračima nego i o skromnim, dobro odgojenim, pristojnim momčićima. A to su zadržali i danas kad su na svjetskom vrhu.

Upravo su zbog njih dvojice teniski tereni u Hercegovini danas vrlo živi. Mladi se poistovjećuju sa susjedima iz Međugorja koji im svojim uspjesima donose toliko radosti.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
17. travanj 2024 05:03