Ronald Gorsic / CROPIX
'DOK JE ON TU, NEĆU IGRATI'

HRVAT KOJI JE NAPRAVIO ČUDO NA AUSTRALIAN OPENU NAPOKON OTKRIO ZAŠTO NE ŽELI IGRATI ZA REPREZENTACIJU 'To što tvrdi izbornik nije istina!'

Mate Pavić osvojio je na Australian Openu naslov u konkurenciji muških i mješovitih parova, ali već tri godine ne igra za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju
Piše: HinaObjavljeno: 29. siječanj 2018. 14:12

Hrvatski tenisač Mate Pavić, koji je prošloga vikenda na Australian Openu osvojio naslove pobjednika u muškim parovima s Austrijancem Oliverom Marachom i mješovitim parovima s Kanađankom Gabrielle Dabrowski, u ponedjeljak je odmah po slijetanju u zagrebačku zračnu luku izjavio za Hrvatsku televiziju kako neće igrati za Davis Cup reprezentaciju sve dok je izbornik Željko Krajan.

"Koliko sam čitao izjave, izbornik Krajan je rekao da me zvao za sve susrete, ali to je daleko od istine. Nikakav poziv nisam dobio zadnje tri godine. Istina je da sam zadnji put dobio poziv, koji je više bio na inicijativu i poticaj nekih drugih osoba s kojima se sjelo i probalo razgovarati i riješiti taj problem koji postoji. S moje strane nažalost to je sada završena priča, dok je Krajan izbornik Davis Cup reprezentacije, ja nažalost neću biti tamo", izjavio je Pavić.

Izbornik Krajan je u nedjelju izjavio kako je Paviću slao pozive za svaki meč, ali kako na te pozive nije dobijao odgovor.

"Ja sam njega svaki puta pokušao kontaktirati, ali on je svaki puta odbijao komunikaciju. Druge istine tu nema. Koji su to problemi, kada je sve to počelo i zašto se to nije riješilo? Ja samo mogu reći da on više ne želi igrati za reprezentaciju", izjavio je Krajan.

Neslužbeno, do nesuglasica je došlo 2014. godine kada je Pavić tražio izbornika da se nešto kasnije priključi reprezentaciji, a ovaj je to navodno odbio jer nije želio da netko ima povlašteni tretman u reprezentaciji. Nadamo se da ća Krajan i Pavić ipak naći zajednički jezik. Hrvatska sljedećeg vikenda u Osijeku igra susret 1. kola Svjetske skupine s Kanadom, ovoga puta u najjačoj postavi (igraju i Marin Čilić i Ivan Dodig), ali Pavić bi zasigurno bio pojačanje u parovima i dodatna kvaliteta iznimno jake hrvatske reprezentacije.

Mate Pavić odigrao je za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju dva susreta, kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2013. protiv Velike Britanije (parovi s Dodigom i singl, nevažni peti meč protiv Evansa) i 1. kolo Euro-afričke zone 2014. protiv Poljske (parovi s Draganjom), a nakon što je došlo do nesuglasica s izbornikom Krajanom uoči meča protiv Nizozemske 2014. u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, više se ne pojavljuje pod hrvatskim stijegom.

Linker
16. travanj 2024 19:55