Foto: HTS / Foto: HTS
POVIJESNO IZDANJE DAVIS CUPA

'HRVATI, DOBRO DOŠLI U VAŠU KUĆU' POGLEDAJTE ŠTO JE DOČEKALO HRVATSKU REPREZENTACIJU U MADRIDU 'Uvjeti su ovdje izvrsni! Ovo će biti praznik tenisa'

DAVIS CUP Hrvatskoj se momčadi u Madridu pridružio prvi reket Borna Ćorić, koji se riješio temperature koja ga je shrvala, a organizatori su se pobrinuli da se sve reprezentacije ugodno osjećaju u velebnoj Caja Magici
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. studeni 2019. 13:02

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Madridu je počela s treninzima i pripremama za početak novog Davis Cupa. Od 18. do 24. studenog Madrid je domaćin završnici u kojoj će Hrvatska u skupini B igrati protiv Rusije (ponedjeljak) i domaćina Španjolske (srijeda).

Predivno arhitektonsko zdanje Caja Magica dodatno je “prilagođena” za ovaj događaj pa tako sve reprezentacije imaju svoje montažne kućice koje će im služiti kao baza kroz sljedeći tjedan.

Unutar kućica sve je u znaku kvadratića, a garderobni ormarići su individualizirani pa je svaki ukrašen slikama naših reprezentativaca. Ispod hrvatske zastave natpis je “Dobrodošli u vašu kuću”.

Bit će to praznik tenisa

Reprezentativci i hrvatski stručni tim vrlo su zadovoljni dočekom i uvjetima u Caja Magici.

- Uvjeti za treninge i rad su izvrsni. Sve ide prema planu i cijela momčad jedva čeka prvi meč protiv Rusije. Bit će ovo praznik tenisa u Madridu - izjavio je direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

Iz Zagreba je, pak, stigla dobra vijest. Prvi hrvatski reket Borna Ćorić ozdravio je, visoka temperatura, koja je buknula u noći s ponedjeljka na utorak, splasnula je pa će se on pridružiti reprezentaciji Hrvatske u Madridu.

- Bolje sam i stižem u Madrid - poručio je 22-godišnji Zagrepčanin, koji će godinu završiti kao 28. tenisač svijeta.

U međuvremenu, krenula je bitka za poziciju drugog igrača u singlu između Nine Serdarušića i Borne Goje. Prije nešto više od godinu dana rođeni Umažanin je bio u Zadru protiv SAD-a pridruženi član reprezentacije, a sad bi mogao biti u ulozi koja će tražiti više odgovornosti. Odnosno, da bude drugi igrač za pojedinačne mečeve naše reprezentacije u Madridu.

Foto: HTS / Foto: HTS

Kakav je osjećaj biti u sastavu, i to sada uz potencijalno važnu ulogu?

- Osjećaj je sasvim drugačiji. Ovo je za mene, a vjerujem i za svakog sportaša u bilo kojem sportu, jedna od najvećih časti koju možeš doživjeti, igranje za reprezentaciju svoje zemlje. Tu si sa svojim dečkima, koji su odreda vrhunski tenisači i drago mi je što ću s njima provesti tih desetak dana. Vidjet ćemo tko će dobiti ulogu drugog igrača uz Ćorića, ali svejedno je. Svi smo spremni, došli smo ovamo pobijediti i dat ćemo sve od sebe.

Kako ste zadovoljni podlogom i uvjetima, odradili ste već par treninga?

- Slična je ostalim podlogama na dvoranskim turnirima, s novim premazom. Ovdje je i nadmorska visina od oko 700 metara, što ima utjecaja. Nadam se da ćemo jedan dan dobiti priliku trenirati i na centralnom igralištu, da malo “upijemo” atmosferu.

Ukoliko dobijete priliku za nastup čekat će vas, bilo protiv Rusije, bilo protiv Španjolske, tenisač koji je Top 20 na svijetu. Je li takav suparnik dodatno nadahnuće?

Foto: HTS / Foto: HTS

Svi su oni pobjedivi

- Takav meč i suparnik na centralnom terenu bit će za mene veliko iskustvo, ali svi su oni pobjedivi. Ja ću svakako dati sve od sebe, a u Davis Cupu je uvijek sve moguće - rekao je Serdarušić koji je ove godine na ATP turniru u Umagu prošao u osminu finala svladavši Argentinca Trungelittija, lanjskog polufinalista istog turnira.

- Prije nekoliko dana sam svladao Yuichija Sugitu, još jednog tenisača koji je blizu ulasku među stotinu najboljih na rang listi, tako da znam da imam oružje za takve igrače - rekao je Nino Serdarušić.

Svatko je dobio svoj ormarić, ali i veliku sliku

Zona u kojoj su smještene montažne kućice svih reprezentacija, Hrvatska je ‘susjed’ Francuskoj i SAD-u

Linker
20. travanj 2024 03:39