Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ
Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ / Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ

NIŠTA OD BESPLATNOG ULASKA

HRVATSKA ĆE KAO TENISKA VELESILA MORATI U KVALIFIKACIJE S 'TREĆOM LIGOM Gerard Pique nije dao pozivnicu za ples najboljih

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 23.11.2019. u 18:38

 • Međunarodni teniski savez i Kosmos Tennis (fondacija čiji je osnivač nogometaš Barcelone i španjolski reprezentativac Gerard Pique) objavili su da će pozivnice za završni turnir Davis Cupa za 2020. godinu dobiti Francuska i Srbija, te je sada poznato šest reprezentacija koje će u studenom iduće godine nastupiti u Madridu.

  Uz njih, to su još ovosezonski polufinalisti Kanada, Velika Britanija, Rusija i Španjolska.

  To znači da će Hrvatska morati u kvalifikacije koje su na rasporedu 6. i 7. ožujka 2020. godine, a prema plasmanu na rang listi reprezentacija u Davis Cupu na izvlačenju u nedjelju imat će status prvog nositelja.

  Potencijalni suparnici su Bjelorusija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Mađarska, Koreja, Nizozemska, Slovačka, Urugvaj, Uzbekistan te pobjednik okršaja Pakistan - Indija koji je na rasporedu 29. i 30. studenoga.

  Hrvatska će biti domaćin ako izvuče Brazil, Kolumbiju, Nizozemsku, Slovačku ili Indiju, gost ako dobije Čile ili Ekvador, a u svim ostalim slučajevima odlučit će ždrijebanje.

  Izravni prijenos izvlačenja s početkom u 12 sati može se pratiti na www.daviscup.com i Davis Cup Tennis.

  Iz drugih medija