Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
DAVIS CUP

HRVATSKA ČEKA PROTIVNIKA ZA POVRATAK U SVJETSKU SKUPINU DAVIS CUPA Čilić i društvo nositelji! Indija, Brazil i Nizozemska grantiraju okršaj kod kuće

Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2017. 15:52

Hrvatski tenisači u utorak će saznati tko će im biti suparnik u rujanskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, a na izvlačenju koje će se održati u 11 sati u Londonu, Hrvatska će zahvaljujući dobrom plasmanu na rang listi reprezentacija imati status nositelja.

Na listi koja je objavljena u ponedjeljak 10. travnja Hrvatska je na petom mjestu, jednu poziciju lošije plasirana nego na prethodnom popisu, jer ju je zahvaljujući plasmanu u polufinale prestigla Belgija. Uz Hrvatsku, među nositeljima će biti Argentina, Njemačka, Češka, Švicarska, Japan, Rusija i Kanada pa se te reprezentacije ne mogu sastati međusobno.

Dodig i Čilić
Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media

Potencijalni suparnici su našim tenisačima su Brazil, Kolumbija, Kazahstan, Indija, Mađarska, Bjelorusija, Portugal i Nizozemska.

Hrvatska će biti domaćin ako joj ždrijeb dodijeli Indiju, Brazil ili Nizozemsku. Naši će tenisači ići u goste, ako joj suparnik bude Portugal, a u svim ostalim slučajevima o domaćinu će se odlučivati ždrijebom. Kvalifikacije za Svjetsku skupinu na rasporedu su od 15. do 17. rujna.

Linker
26. travanj 2024 15:29