Tennis - Davis Cup Final - France vs Belgium - Stade Pierre Mauroy, Lille, France - November 25, 2017 France's Richard Gasquet and Pierre-Hugues Herbert celebrate winning their doubles match against Belgium's Ruben Bemelmans and Joris De Loore REUTERS/Pascal Rossignol - RC179FD93740
REUTERS

DAVIS CUP

HRVATSKA DOBILA OGROMAN VJETAR U LEĐA UOČI VELIKOG FINALA DAVIS CUPA Francuzi ostali bez zvijezde: 'Razočaran sam, ali stojim iza svojih suigrača'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.11.2018. u 14:14

 • Francuski tenisač Richard Gasquet je u ponedjeljak objavio na  Tweeteru kako neće nastupiti u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske idući tjedan.

  Gasquet je ovu vijest objavio u ponedjeljak kada je francuska reprezentacija trebala početi s pripremama za finale Davis Cupa u Marcq-en-Baroeulu.

  Najbolje rangirani francuski tenisač (ATP-26.) na kojeg je francuski izbornik računao za finale nije naveo točan razlog odustajanja.

  "Izuzetno razočaran što neću moći igrati finale. Stojim uz svoje suigrače koji će pokušati ostvariti novu pobjedu", samo je napisao na svom tweeteru Gasquet.

  Francuska je tako ostala bez jednog od svojih najboljih igrača koji je tako objavio i kraj sezone. Nakon što ga je u drugom kolu Mastersa u Parizu eliminirao Amerikanac Jack Sock, Gasquet je kazao kako će biti spreman "tisuću posto" za finale Davis Cupa.

  Francuski izbornik Yannick Noah, koji je ranije najavio da, osim na Gasqueta, za finale računa na Jo-Wilfireda Tsongu, Lucasa Pouillea, Jeremyja Chardyja, Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta, u utorak bi trebao objaviti svoj konačni izbor.

  Iz drugih medija