CROPIX
POTVRĐENO

HRVATSKA REPREZENTACIJA PRVI NOSITELJ U FINALU DAVIS CUPA, ISPRED FRANCUSKE Ždrijeb natjecanja 14. veljače

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 31. siječanj 2019. 21:35

Hrvatska će na finalu Davis Cupa u Madridu od 18. do 24. studenog biti postavljena kao prvi nositelj, što je i normalno za branitelja naslova.

Drugi nositelj bit će Francuska, a nositelji od pozicija tri do šest bit će određeni temeljem rang-liste od 4. veljače, odnosno završetka kvalifikacija, koje se igraju ovoga vikenda. Svaki od nositelja bit će smješten u jednu od šest skupina, u četvrtfinale će proći šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane. Ždrijeb će se održati 14. veljače u Madridu, dakle, punih devet mjeseci prije finala.

Ovo su parovi kvalifikacija ovoga vikenda: Brazil - Belgija, Uzbekistan - Srbija, Australija- Bosna i Hercegovina, Indija - Italija, Njemačka - Mađarska, Švicarska - Rusija, Kazahstan - Portugal, Češka - Nizozemska, Kolumbija - Švedska, Austrija - Čile, Slovačka - Kanada, Kina - Japan.

Uz Hrvatsku i Francusku, u Madridu će sigurno igrati SAD i Španjolska (četiri lanjska polufinalista) te Velika Britanija i Argentina s pozivnicama. S još 12 reprezentacija iz kvalifikacija bit će ukupno 18 nacija na završnici smještenih u šest skupina po tri.

Linker
26. travanj 2024 15:42