Čilić i Krajan
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
IZVLAČENJE U 11h

HRVATSKA REPREZENTACIJA U IŠČEKIVANJU ŽDRIJEBA DAVIS CUPA Otkrivamo koje su potencijalne nagazne mine, a koji najbolji mogući suparnici

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 11. travanj 2017. 10:00

João Sousa, Robin Haase ili Marcelo Melo najzvučnija su teniska imena na koja hrvatsku reprezentaciju može poslati ždrijeb play-offa za Svjetsku skupinu Davis Cupa.

Aktualni će svjetski viceprvaci nakon današnjeg (11.00) izvlačenja u Londonu saznati kome će se od 15. do 17. rujna suprotstaviti u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu. Na papiru, popis mogućih suparnika podiže apetite, iako hrvatski izgledi najviše ovise o tome koga će izbornik Željko Krajan okupiti nakon što završi US Open.

Hrvatskoj su kao nositelju mogući suparnici Indija, Brazil, Nizozemska, Portugal, Kolumbija, Kazahstan, Mađarska i Bjelorusija. Protiv prve tri zemlje naša bi reprezentacija bila domaćin, izvuče li Portugal ide u goste, dok s Kolumbijom, Kazahstanom, Mađarskom i Bjelorusijom nikada nije igrala pa bi u tom slučaju odlučivao još jedan ždrijeb.

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

U usporedbi s 2015., kada su prijetila gostovanja u Rusiji i Brazilu (koje se na kraju i dogodilo), zadatak svakako izgleda jednostavnije. Potencijalne nagazne mine mogu biti tek daleka gostovanja u Kolumbiji, sa zemljašem Giraldom i odličnim parom Cabal/Farah, ili u Kazahstanu koji ima Kukuškina, ali kada su u sastavu raspoloženi Čilić i Ćorić, i to su relativno laki zalogaji.

Problem je što je dalek put do ostvarivanja posljednjeg uvjeta - za početak, prvi korak bi bio da svi reprezentativci počnu razgovarati s Krajanom. Uoči ždrijeba ohrabruje i statistika Hrvatske u play-offu za Svjetsku skupinu. Naši tenisači odigrali su 12 takvih dvoboja i dobili sedam. Od pet poraza, posljednja dva (2007., 2013.) nanijela im je Velika Britanija koje sada nema u ždrijebu. Za finale Svjetske skupine borit će se, podsjećamo, Belgija i Australija te Francuska i Srbija. Polufinali su na raspor

Linker
25. travanj 2024 02:56