CROPIX
'VIDJELI STE DA NIJE NEMOGUĆE'

HRVATSKI HEROJ ODUŠEVLJEN 'Publika je bila fenomenalna! Naježio sam se kakvu su buku napravili kod breaka za 5:5!'

Piše: HinaObjavljeno: 05. veljača 2017. 21:41

Franko Škugor nije uspio odvesti Hrvatsku do senzacionalne pobjede nad Španjolskom i plasmana u četvrtfinale Davis Cupa, ali ono što je ovog vikend pokazao u pobjedi protiv Pabla Carrena Buste i u tijesnom porazu od Roberta Bautiste Aguta, 29-godišnjem Šibenčaninu daju za pravo nadati se da će u budućnosti češće igrati ovakve mečeve te se probiti među sto najboljih na svijetu.

"Sad sam trenutno prazan nakon teškog tjedna i vikenda. Na meni je da guram sezonu dalje, da se dignem i iskoristim ovaj nivo igre te da probam to prenijeti na rezultate na turnirima. Moram se pokušati probiti i da ovakve mečeve igram češće. Vidjeli ste da nije nemoguće. Razlika između mene i onih s kojima sam igrao je u tome što oni mogu držati vrhunski nivo igre češće nego ja. No, izdržao sam dosta težak meč unatoč nekim padovima. Ako ostanem zdrav, nema razloga da ne podignem svoju razinu i uspijem ju održati duže", rekao je Škugor nakon sjajnog vikenda u Osijeku.

Protiv Pabla Carrena Busta je uspio ostvariti najveću pobjedu u karijeri, ali dva dana poslije, unatoč žestokoj borbi, nije uspio slomiti Roberta Bautistu Aguta, iako je 16. tenisač svijeta pokazivao znakove slabosti pri kraju četvrtog seta.

"Igrao sam dobar meč. Imao sam loš start, počeo sam sporo. Napravio sam par pogrešaka, a malo sam sporiji bio zbog upala mišića koje sam dobio nakon prvog meča. No, držao sam dobar nivo do kraja. Bilo je trenutaka kad mi je malo pala koncentracija na servisu, to me možda koštalo meča. On je izvukao neke teške poene. Ti detalji su možda presudili na kraju", analizirao je Škugor razloge poraza.

Unatoč porazu, osječka publika nagradila ga je ovacijama na kraju dvoboja.

"Publika je bila fenomenalna. U četvrtom setu, nakon što sam napravio 'break' za 5-5, naježio sam se kakvu su buku napravili. Nije na meni da odlučujem, ali rekao sam i prije početka meča da sam siguran kako će atmosfera biti dobra. Meni je uvijek u Osijeku bilo dobro, a Osječani su pokazali da zaslužuju ovakve događaje."

Konačan ishod i mogući plasman u četvrtfinale ostao je u rukama Nikole Mektića, kojem je Škugor dao nekoliko savjeta kako se nositi s Pablom Carrenom Bustom. Plasman u četvrtfinale, Franku i ostalim reprezentativcima značio bi mnogo više od samog rezultata na papiru.

"Sigurno bi to bila za sve nas velika stvar. Nakon dolaska ovdje i svih napisa, to bi nam puno značilo. Ovakvi nas rezultati mogu dići. Pobjeda bi bila dokaz da nismo igrači koji će se samo pojaviti u reprezentaciji, nego da možemo dati doprinos ovoj ekipi", zaključio je Škugor.

Linker
20. travanj 2024 11:48