REUTERS/Christian Hartmann
'OVO SE VIŠE NEĆE DOŽIVJETI'

HRVATSKI IZBORNIK NAKON PROPUŠTENE MEČ-LOPTE PROGOVORIO O NEDOPUSTIVOJ SITUACIJI 'Postoje dvostruka mjerila, morat ćemo razgovarati sa supervizorom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2018. 19:36

Najbolji hrvatski teniski par Dodig-Pavić ipak nije uspio pobijediti Francuze Herberta i Mahuta pa ćemo odluku o pobjedniku Davis Cupa saznati u nedjelju.

Nakon tri sata i 38 minuta rezultat je bio 6:4, 6:4, 3:6, 7:6 (3) za Francusku.

Izbornik Željko Krajan i Ivan Dodig bili su razočarani porazom, ali su pokazali uvjerenost da Hrvatska u nedjelju može do naslova:

"Teško mi je sada nešto pametno reći, mislim da smo odigrali dobar meč. Prvi smo set izgubili zbog jedne greške u tie-breaku. Oni su igrali dosta dobro, imali su sjajan servis. U trećem setu su oni bili pod pritiskom, a mi smo to iskoristili i uzeli set. Sve u svemu, nismo pobijedili, ali oni su najbolji par na svijetu, a mi smo ostali kratki za jednu loptu. Ali nadam se da sutra možemo to pobijediti.", izjavio je Dodig. Izbornik Krajan je dodao:

"Teško je bilo, vidjeli ste da je bio težak set. U zadnjem setu nisu napravili gotovo nijednu grešku i igrali su sjajno. Nismo se stigli vratiti u meč i za nas je bilo prekasno. Šteta što nije otišlo u peti meč, bilo bi neizvjesno. Dobro je što imamo zalihu i kvalitetu uoči sutrašnjih mečeva. Idemo dalje.", poručio je Krajan.

Ivan Dodig je naglasio ključne trenutke:

"To je tako u parovima, morate čekati i biti strpljivi. Mi smo to napravili, izdominirali smo u trećem setu, samo šteta što to nismo uspjeli napraviti u četrvrtom. Kad igrate s tako kvalitetnim serverima, onda je tu vidljiva razlika. Navijači su bili prebučni u nekim trenucima, ne mogu reći da mi to nije smetalo, ali to je tako u Davis Cupu."

Izbornik je zatim prvo pohvalio navijanje naših, ali i burno reagirao spomenuvši francuske navijače:

"Nikad nismo igrali pred tolikom publikom i stvarno je uživancija igrati pred tolikom publikom, 20 000 - 25 000 navijača, to će ostati negdje zapisano, to se u tenisu više neće doživjeti, uživamo u svakoj sekundi." Nadovezao se i Dodig:

"Bilo je malo i konflikta, možda nije najbolje vruće glave komentirati, ali sudac je možda mogao malo bolje reagirati, čekao je predugo između gemova i to je stvarno remetilo koncentraciju.", a na to je Krajan nastavio:

"Postoje dvostruka mjerila, morat ćemo razgovarati sa supervizorom! Ne može se toliko dugo čekati, tu se moraju dijeliti opomene, oni moraju znati kako smiriti svoje navijače, morat ćemo razgovarati sa supervizorom natjecanja jer se ovakve situacije više ne smiju ponavljati", uzrujan je bio izbornik.

Na kraju su prokomentirali situaciju uoči presudnih nedjeljnih mečeva:

"Vidjeli smo da Tsonga danas hoda normalno, iako je u petak šepao, ali znat ćemo regirati ako u njihovom timu dođe do promjene. Mi znamo tko nama igra i na njima je da se brinu.", zaključio je Željko Krajan.

Nedjeljni program pojedinačnih mečeva započinje u 13 sati, a u prvom dvoboju će Marin Čilić prema nominaciji za suparnika imati Jeremyja Chardyja. No, prema onome što je Chardy pokazao protiv Borne Ćorića u petak, za očekivati je da će Yannick Noah dati priliku svom prvom igraču Lucasu Pouilleu da odvede finale do petog, odlučujućeg meča u kojem bi se Borni Ćoriću trebao suprotstaviti Jo-Wilfried Tsonga.

Linker
26. travanj 2024 01:12