REUTERS/Antonio Bronic
JAVIO SE IZ KINE

HRVATSKI JUNAK PROTIV AMERIKANACA NIJE OČEKIVAO TAKAV POTEZ FRANCUZA U VELIKOM FINALU DAVIS CUPA 'Malo me iznenadila ta vijest'

BORNA ĆORIĆ IZ KINE Francuzi iznenadili izborom podloge junaka naše pobjede protiv SAD-a u polufinalu Davis Cupa
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. rujan 2018. 23:00

Borna Ćorić doznao je da će u 2. kolu turnira u Shenzhenu (u prvom je bio slobodan kao 3. nositelj) igrati protiv Britanca Camerona Norrieja, pobjednika nad Kinezom Di Wuom (6:2, 6:2). Više od toga zanimala nas je reakcija 22-godišnjeg Zagrepčanina na izbor podloge za finale Davis Cupa (od 23. do 25. studenog).

Francuzi su, naime, odlučili postaviti zemlju u dvorani (zapravo, na stadionu Pierre Mauroy, koji ima pomični krov). Prema prvim informacijama time žele onemogućiti Marinu Čiliću dovoljno vremena kako bi se adaptirao na zemlju s obzirom da će najbolji hrvatski tenisač u tjednu prije finala igrati na ATP Finalsu u Londonu na tvrdoj podlozi u O2 Areni.

- Malo me iznenadila ta vijest. Iskreno, očekivao sam da će postaviti brzi beton - javio nam se Borna iz Shenzhena.

- Čak sam bio siguran u taj izbor s obzirom da imaju jako malo vremena za pripremu terena. Mislim da nama to sa zemljom odgovara. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo uz malo sreće osvojiti Davis Cup.

Borna je ove sezone igrao vrlo solidan tenis na zemlji, iako na četiri turnira nije uspio proći dalje od 3. kola. U Roland Garrosu je nakon pobjeda nad Philippom Kohlschreiberom i Thomasom Fabbianom izgubio od Diega Schwartzmana, u Madridu je nadigrao Pabla Carrena Bustu i Jan-Lennarda Struffa prije tijesnog poraza u tri seta od Dominica Thiema (6:2, 6:7 (5), 4:6), kasnijeg osvajača turnira. U Monte Carlu je svladao Juliena Benneteaua i izgubio od Novaka Đokovića, dok je u Rimu zbog problema s vratom predao meč Stefanosu Tsitsipasu.

U Davis Cupu je Zagrepčanin na zemlji upisao četiri pobjede (Vasek Pospisil i Denis Shapovalov u Osijeku, Steve Johnson i Frances Tiafoe u Zadru) uz poraz od Mihaila Kukuškina u Varaždinu.

Linker
24. travanj 2024 11:28