Krajan
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SVAKA ČAST MAJSTORE

IZBORNIK SVJETSKIH PRVAKA POSLAO PORUKU ČITAVOM SVIJETU 'Možemo ponosno reći da smo najjača sportska nacija, ne moramo se sramiti to reći!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2018. 17:10

Hrvatska teniska reprezentacija stigla je u Zagreb nakon što je proteklog vikenda u Lilleu pobijedila Francusku sa 3-1 i po drugi put u povijesti osvojila Davis Cup.

Slavlje svjetskih prvaka počelo je još jučer na stadionu Pierre-Mauroy, a potom se nastavilo u društvenom domu Le Centre social Albert Jacquard, u kojemu su ih ugostili predstavnici Hrvatske udruge Lille. Slavlje je trajalo sve do jutra, fešta se nastavila u zrakoplovu, a vrhunac je bio na glavnom zagrebačkom trgu.

Program na Trgu bana Josipa Jelačića počeo je u 14 sati, a na video zidu se mogao pratiti izlazak tenisača iz zrakoplova, ukrcaj u autobus i uključivanje u prijenos iz autobusa. Na video zidu su bili prikazivani i inserti iz mečeva. Valja istaknuti kako su se za sjajnu atmosferu pobrinuli i Zaprešić boysi i Prljavo kazalište.

- Ovo je veličanstveno, nismo očekivali ovakav broj ljudi, hvala svima koji su došli. Drago mi je da su su ljudi prepoznali ovakav uspjeh i što znači biti svjetski prvak. Hvala i Francuzima koji su došli čestitati. Želim zahvaliti i njima za domaćinstvo i atmosferu, publika je bila stvarno korektna. Hvala svima.

Malo se spavala posljednja dva dana.

- Ma, moramo proslaviti kako treba, nije sada spavanje ni važno, neka se dečki provesele, a bit će vremana za opuštanje.

Objasnio je izbornik i što se dogodilo s popularnom 'salatarom' na dodjeli kada se odvojio donji dio pehara.

- Ništa strašno, nije bilo zalijepljeno kako treba. Ali to se dogodilo i Delbonisu prije dvije godine, a njemu je pao i na glavu koliko pamtim. Hvala Bogu meni nije, ma sve je u redu.

Hrvatska - mala zemlja za velike stvari?

- Možemo ponosno reći da smo najjača sportska nacija na svijetu, kad bi se radile statističke analize, vjerujem da bi se to i pokazalo, ne moramo se sramiti to reći.

Linker
25. travanj 2024 15:22