Zagreb, 261118.
Trg Bana Josipa Jelacica.
Docek pobjednika Davis Cupa, Hrvatske teniske reprezentacije, Marin Cilic, Borna Coric, Mate Pavic, Ivan Dodig, Zeljko Krajan.
Na fotografiji: reprezentacija.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Krajan

SVAKA ČAST MAJSTORE

IZBORNIK SVJETSKIH PRVAKA POSLAO PORUKU ČITAVOM SVIJETU 'Možemo ponosno reći da smo najjača sportska nacija, ne moramo se sramiti to reći!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 26.11.2018. u 16:10

 • Hrvatska teniska reprezentacija stigla je u Zagreb nakon što je proteklog vikenda u Lilleu pobijedila Francusku sa 3-1 i po drugi put u povijesti osvojila Davis Cup.

  Slavlje svjetskih prvaka počelo je još jučer na stadionu Pierre-Mauroy, a potom se nastavilo u društvenom domu Le Centre social Albert Jacquard, u kojemu su ih ugostili predstavnici Hrvatske udruge Lille. Slavlje je trajalo sve do jutra, fešta se nastavila u zrakoplovu, a vrhunac je bio na glavnom zagrebačkom trgu.

   

  Program na Trgu bana Josipa Jelačića počeo je u 14 sati, a na video zidu se mogao pratiti izlazak tenisača iz zrakoplova, ukrcaj u autobus i uključivanje u prijenos iz autobusa. Na video zidu su bili prikazivani i inserti iz mečeva. Valja istaknuti kako su se za sjajnu atmosferu pobrinuli i Zaprešić boysi i Prljavo kazalište.

  - Ovo je veličanstveno, nismo očekivali ovakav broj ljudi, hvala svima koji su došli. Drago mi je da su su ljudi prepoznali ovakav uspjeh i što znači biti svjetski prvak. Hvala i Francuzima koji su došli čestitati. Želim zahvaliti i njima za domaćinstvo i atmosferu, publika je bila stvarno korektna. Hvala svima.

   

  Malo se spavala posljednja dva dana.

  - Ma, moramo proslaviti kako treba, nije sada spavanje ni važno, neka se dečki provesele, a bit će vremana za opuštanje.

  Objasnio je izbornik i što se dogodilo s popularnom 'salatarom' na dodjeli kada se odvojio donji dio pehara.

  - Ništa strašno, nije bilo zalijepljeno kako treba. Ali to se dogodilo i Delbonisu prije dvije godine, a njemu je pao i na glavu koliko pamtim. Hvala Bogu meni nije, ma sve je u redu.

  Hrvatska - mala zemlja za velike stvari?

  - Možemo ponosno reći da smo najjača sportska nacija na svijetu, kad bi se radile statističke analize, vjerujem da bi se to i pokazalo, ne moramo se sramiti to reći.

  Iz drugih medija