CROPIX
ODUŠEVILA ARENU

KAD JE PREDSJEDNICA NA TRIBINI HRVATSKA NE GUBI Kolinda oduševila crveno-bijelim modnim detaljima pa poručila: 'Uvjerena sam da ćemo pobijediti'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. studeni 2016. 10:56

Kako da Hrvatska izgubi kada ju s tribina promatra i bodri predsjednica države! Prekjučer je već bilo malo "gusto", ali jučer je Argentina pometena na terenu, no i nadglasana na tribinama. Jučer su malo Gaučosi nestali. Kolinda Grabar Kitarović do posljednje je lopte iskreno zdušno i vatreno bila uz našu Davis Cup vrstu.

- Prije svega čestitam našoj reprezentaciji, ali čestitam i navijačima koji su bili sjajni. Evo, ovako treba bodriti svoje igrače, momčadi, reprezentaciju. Atmosfera je bila doista sjajna.

Da se predsjednicu države dojmila atmosfera, a bila je dosad na brojnim utakmicama nogometaša, košarkaša, rukometaša i da ne nabrajamo dalje, dalo se za iščitati i iz sljedeće izjave:

- Nikada nisam bila u boljoj atmosferi, pogotovo ne na teniskom meču. Ovo je sada bilo kao da je... rukomet recimo, ali i još bolje! Perfektno! Kažem, atmosfera sjajna, bez ikakvih izgreda. Navijači su pokazali ogromno srce i iskazali su se u svakom trenutku.

Onda smo došli i do modnih detalja. Predsjednica naime nije došla s navijačkim šalom ili u reprezentativnom dresu, ali prugasti je crno-bijeli kostim na nogama bio obogaćen kockastim crveno-bijelim...

Zagreb, 261116.
Arena Zagre.
Mec parova  Ivan Dodig, Marin Cilic i Leonardo Mayer, Juan Martin del Porto  u sklopu finala Davis Cupa izmedju Hrvatske i Argentine.
Na fotografiji: Zdravko Maric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Evo ih, startasice, naravno. Navijačke, crven-bijeli-plavi, jer pri peti je plavo. Startasice, jasno, proizvodi hrvatska tvrtka Borovo. To su naše tenisice.

Brzo je pojasnila odabir baš ovakvog detalja.

- Bila sam ujutro u uredu, nisam stigla otići doma uzeti dres, ali, srećom, u uredu su bile startasice. Nije bilo dresa, ali nema veze. Glavno da je navijačko srce ovdje!

Kako ste proživljavali ovaj susret?

- Naravno da se u pojedinim trenucima živcirate, ali bila sam doista uvjerena u pobjedu. Tako da su ti pojedini trenuci živciranja bili čisto onako... prolazni. Zbog možda neke propuštene prilike. Sve u svemu, osjećala sam se jako dobro.

Drugog su dana finala Davis Cupa bili zamjetni i navijači, snažna hrvatska podrška koja se sa svih tribina slijevala na teren, do Čilića i Dodiga. Osjetila je to i predsjednica.

- To je, po meni, bila čak i presudna pomoć. Voljela bih doista da se ovako navija i u situacijama kada nismo toliko dobri. Dakle nemojmo posustajati, navijajmo još žešće baš kada im ta potpora treba. I ako slučajno gube ili kada im treba, onako, baš malo našeg "poguranca", poticaja, podrške - veli predsjednika Grabar Kitarović.

Predsjednica se brzo složila i s našim stavom da ova silna količina pozitivne energije koja ova dva dana zrači iz zagrebačke Arene odašilje najljepšu moguću slike naše domovine, ono što, u konačnici, u svojem političkom djelovanju zaziva i predsjednica Grabar Kitarović.

- Znate što, ovako je pozitivno ozračje odlično, to je ideal zajedništva koji nam treba. Ovakve su pobjede iznimno bitne zato što djeluju vrlo kohezivno, povezuju ljude, podižu optimizam i samosvijest, samopouzdanje. Bez obzira na to što mi ni geografski ni po broju stanovnika nismo velika zemlja, veliki smo u srcu, onda kada su u pitanju pojedinci, sportaši, ali jednako tako i znanstvenici, umjetnici...

U redu, sad smo aspolvirali i drugi dan finala. Ovaj je u cijelosti bio naš, vodimo 2:1. Nema druge doli pitati dolazi li i sutra.

- Potrudit ću se doći. Imam posla, ali ako ne budem mogla, ako ne budem fizički ovdje, svakako ću bodriti od kuće ili gdje se već budem nalazila.

Jeste li uvjereni u pobjedu?

- Neće biti lako, ali da. Pobijedit ćemo.

Vjerujemo da će tako biti, uz nadu; nadu da ćemo predsjednicu vidjeti i danas u Areni. To je predsjednica s kojom Hrvatska pobjeđuje.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
26. travanj 2024 05:55