Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
BIT ĆE ZANIMLJIVO

KAKVA JE BUDUĆNOST DAVIS CUP REPREZENTACIJE NAKON ŠOKOVA U ARENI Dodig odlazi, Marin Čilić razmišlja, Borna Ćorić se s pravom ljuti...

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 28. studeni 2016. 11:57

Mali teniski razgovori vođeni na temu kako će reprezentacija izgledati u sljedećem izdanju teniskog “Svjetskog prvenstva” koje starta za dva i pol mjeseca, a informacije koje dolaze vrlo su zanimljive.

Hrvatski teniski savez još nije odredio u kojem gradu će dočekati Španjolsku, uzeo si je mali time-out zbog organizacije finala, ali veće pitanje je tko će sve, na terenu i na klupi, nositi naše boje od 3. do 5. veljače.

Počnimo s najjednostavnijim. Ivo Karlović se vratio samo za ovaj meč i njegova karijera u reprezentaciji je završena, a po svemu sudeći u “hrvatskoj mirovini” pridružit će mu se i Ivan Dodig. Zbog sve većih problema s leđima trebao bi pažljivo birati mečeve na kojima će igrati u sezonu u koju kreće s novim partnerom u parovima, Španjolcem Granollersom.

No, tek sad kreće najzanimljivije. Postoji opravdana sumnja da će vođa ove generacije Čilić otkazati nastup protiv Španjolske. Najbolji hrvatski igrač odredio je 2017. za novi iskorak i lov na ulazak među pet najboljih na svijetu. Također, pitanje je i kako će se ponijeti Ćorić koji je uvrijeđen Krajanovim nepozivanjem u finale. Naravno da bi otkaz zbog inata ili procjene da bez Čilića Hrvatska nema šanse bio pogrešan potez mladog tenisača. U ovom trenutku teško je predvidjeti što će mladić koji danas kreće put Rogle odlučiti, a osim razuma, ono što bi ga moglo odobrovoljiti je moguća promjena izbornika.

Naime, proteklih dana podebljavale su se glasine o odlasku Krajana. Tko onda ostaje? U najpesimističnijoj verziji prvi igrač Hrvatske protiv Španjolske bio bi Franko Škugor. No, nekako se nadamo da neće biti tako i da će Hrvatska na raspolaganju imati barem jednog od svoja dva najbolja igrača. Također, s promjenom izbornika rastu izgledi i za povratak u reprezentaciju igrača parova Mate Pavića.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
19. travanj 2024 11:55