Zagreb, 201218.
Muzej za umjetnost i obrt.
Pokal Davis Cupa stigao je u Muzej za umjetnost i obrt, gdje je bio izlozen i prije trinaest godina.
Posjetitelji ce ga moci razgledati sve do studenog 2019.
Na fotografiji: reprezentacija Davis Cupa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

DAVIS CUP

KREĆE NOVI FORMAT DAVIS CUPA! HRVATSKA U IŠČEKIVANJU PROTIVNIKA U MADRIDU Evo s kim bi snage mogli odmjeriti hrvatski junaci!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.02.2019. u 13:13

 • Hrvatska teniska reprezentacija u četvrtak navečer će doznati imena suparnika u natjecanju u skupini za završnom turniru Davis Cupa koji će se od ove sezone igrati po novom sustavu.

  Izvlačenje skupina počet će u Madridu u 19,00 sati, a Hrvatska će, kako je još ranije objavljeno, imati status drugog nositelja.

  Uz branitelja naslova, među reprezentacijama koje će biti nositelji u nekoj od šest skupna, još su (zahvaljujući plasmanu na rang listi) Francuska, Argentina, Belgija, Velika Britanija i SAD.

  Zagreb, 261118.
Trg bana Jelacica.
Docek hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije, koja je ovog vikenda u francuskom Lilleu po drugi put osvojila svjetski teniski pehar. Na fotografiji: reprezentacija.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
  Marko Todorov / CROPIX
   

  Stoga se te reprezentacije u prvoj fazi neće moći sastati međusobno, a potencijani suparnici su im sastavi koji neće imati status nositelja. U prvom "bubnju" bit će Španjolska, Srbija, Australija, Italija, Njemačka i Kazahstan, a u drugom Kanada, Japan, Kolumbija, Nizozemska, Rusija i Čile.

  U četvrtfinale će se plasirati šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

  Završni turnir, uz sudjelovanje ukupno 18 ekipa, bit će održan od 18. do 24. studenoga.

  Iz drugih medija