REUTERS/Pascal Rossignol
JEDNA OD NJEGOVI SMICALICA?

LUKAVI FRANCUSKI IZBORNIK POSTAVIO ZAMKU PRED FINALE? Pravilo koje je iznenadilo Čilića i Ćorića moglo bi objasniti potez koji nikome nije bio jasan

Borna Ćorić danas će u 14.00 otvoriti veliko finale Davis Cupa mečom protiv Jeremyja Chardyja.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. studeni 2018. 09:10

Yannick Noah, izbornik francuske reprezentacije iznenadio je uoči finalnog obračuna s hrvatskim tenisačima tako što je Chardyja postavio kao prvog igrača, pretpostavljajući ga najbolje rangiranom domaćem igraču Lucasu Pouilleu.

No, što ako je ovo jedna od smicalica Yannicka Noaha? Što ako danas jedan sat prije prvog meča ( promijeni jednu od nominacija i postavi Lucasa Pouillea? Jo-Wilfried Tsonga, prema pisanju francuskih medija, u utorak je osjetio leđa, možda je ovo dio taktike.

- Ne vjerujem, kad sam čuo za to s leđima, pomislio sam da je dezinformacija, jer sam ga tada vidio kako protrčava iz svlačionice - rekao je Željko Krajan.

Tennis - Fed Cup - World Group Semi Final - France vs United States - Arena Du Pays D'Aix, Aix-en-Provence, France - April 22, 2018   France captain Yannick Noah celebrates during the match between Pauline Parmentier of France and Madison Keys of the U.S   REUTERS/Jean-Paul Pelissier     TPX IMAGES OF THE DAY - RC1C47D94830
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

- On dugo nije igrao i vjerojatno ga jedan dio tijela boli, obično je to tako nakon velike stanke, ali ne mislim da je ovo jedan od trikova Francuza. Ne očekujem promjene u petak.

Marin Čilić i Borna Ćorić mislili su da se promjene igrača ne smiju raditi u petak, čak su se bili spremni okladiti u pet sklekova s dvojicom novinara (imena poznata redakciji, čuvamo ih u tajnosti). Okladu bi izgubili, jer promjena se može dogoditi uz odobrenje vrhovnog suca Sörena Friemela, naravno, s liječničkom dokumentacijom o nesposobnosti onoga koga se mijenja.

Hrvatska je, naime, već imala takvih slučajeva. Najpoznatiji je onaj iz finala 2005. u Bratislavi, kad je Miloslav Mečir nominirao Karela Becka, a protiv Ivana Ljubičića zaigrao je Karol Kučera.

Slovaci su u posljednji trenutak odustali od Becka, svjesni da je pao na dopinškom testu u polufinalu protiv Argentine, zbog čega nisu htjeli riskirati.

Linker
23. travanj 2024 19:32