CROPIX
O MATI PAVIĆU - NI RIJEČI

MARIN ČILIĆ PROPUŠTA OTVARANJE DAVIS CUP MEČA IZMEĐU HRVATSKE I KANADE? 'Ne znam hoću li igrati u petak, ali napravit ćemo najbolju kombinaciju...'

Ždrijeb meča 1. kola Davis Cupa između Hrvatske i Kanade u Osijeku održat će se u četvrtak u 12.30
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 31. siječanj 2018. 20:41

Od 2. do 4. veljače u dvorani Gradski vrt reprezentacija Hrvatske igra susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Kanade.

Marin Čilić prvi je put kao treći igrač svijeta reket u ruke uzeo u Osijeku. U srijedu poslijepodne izašao je na zemlju postavljenu u dvorani Gradski vrt i odradio dobrih sat i pol vremena treninga s Viktorom Galovićem, a pod nadzorom Lovre Zovka i Igora Šarića.

Izbornik Željko Krajan imao je neke obveze, pa im se pridružio pred kraj treninga, što je bio povod da se dečki s njime našale, pa mu je Zovko rekao: „Postao si pravi šef!“, na što je ovaj odgovorio: „Naučio sam.“

Dobru atmosferu u reprezentaciji uoči dvoboja s Kanadom potvrdio je i naš najbolji igrač, koji je nakon treninga stao pred novinare, koje je zanimalo kako se osjeća finalist Australije i kako se vratiti u kratkom roku nakon poraza od Federera.

- Sada je najvažnije oporaviti se koliko je god moguće. Iza mene je dalek put, iscrpljujući turnir na kojem je pogotovo finale bilo psihički teško. Ova dva dana moram iskoristiti za prilagodbu, s obzirom da je zemlja malo zahtjevnija podloga i traži dosta uklizavanja, duže poene, malo jaču fizičku spremu. U Australiji su bili dosta vrući uvjeti i vidjet ćemo još u četvrtak kako ću se osjećati i što ću odlučiti za vikend. Nisam još siguran hoću li igrati u petak, kazao je Čilić, na kojemu je bio vidljiv umor i od puta i od turnira, pa nije želio dati ni približnu prognozu o tome koliko je blizu, odnosno daleko od nastupa u petak.

- Iskombinirat ćemo najbolje moguće za sva tri dana, a najbitnije je da dođemo do pobjede. Današnji trening je jako dobro protekao, uživao sam ponovno biti na terenu i nadam se da ću biti spreman. Promijenio sam 10 vremenskih zona i malo sam još pod jet legom, ali pokušat ću se pripremiti, dobro naspavati i odmoriti tijelo, jer su mečevi na Davis cupu dosta zahtjevni, rekao je treći igrač svijeta, pozvavši i na oprez u ovom meču.

- Kanađani možda ne izgledaju tako opasno, ali su stvarno dobra ekipa. S Pospišilom sam imao solidan meč u Australiji u četiri seta. Šapovalov je perspektivan igrač, skoro je dobio Tsongu i sigurno da kao mlada ekipa imaju veliki motiv. Zato moramo pokazati najbolji tenis, istaknuo je Čilić, pohvalivši teren i dečke koji su ga pripremili, posebno zbog činjenice da zemljani teren nije lako napraviti u dvorani. No, naši su, tvrdi Čilić, dobili što su htjeli, iako se njemu na početku treninga učinilo da je ili mreža preniska ili teren predugačak, pa je donesen metar da se to provjeri.

- Učinilo mi se da je mreža malo niža, ali moram vjerovati metru, našalio se Marin, koji se osvrnuo i na svoj izostanak iz reprezentacije i Osijeka prije godinu dana.

- Pratio sam meč protiv Španjolske i naravno da mi je žao što nisam bio u mogućnosti igrati, jer znam koliko su ljudi to priželjkivali i htjeli, pogotovo nakon finala s Argentinom 2016., ali jednostavno trebao mi je odmor i za glavu i za tijelo. Od 2006. sam u reprezentaciji i rijetko sam izostajao. Iznimno zbog ozljeda ili to što je bilo prošle godine, jer mi je trebao odmor. Sretan sam što sam ponovno tu, nadam se sjajnom tenisu i pobjedi. Imamo odličan, perspektivan sastav, ali i velik motiv za ovu godinu. Ždrijeb nam je malo naklonjen i mislim da ovo može biti lijepa godina za hrvatski tenis, a mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo dogurati do titule svjetskog prvaka, rekao je Čilić dodavši i da se kod prošlogodišnje odluke konzultirao sa svojim timom, ali da je uvijek njegova zadnja.

- Trebalo mi je tada tih 2-3 tjedna čistih priprema što se pokazalo kao dobra odluka, jer sam u proljeće ušao u lijepu formu i zadržao je do kraja sezone, poručio je Čilić, ponovivši još jednom kako mu je individualni cilj doći na broj 1 ATP ljestvice, ali da si zbog toga neće raditi pritisak, niti postavljati rokove. Kad je riječ o finalu Australije dodao je i da mu je prva misao nakon poraza bila da se nije uspio prilagoditi uvjetima na početku meča.

- Uvjeti su bili drugačiji nego što sam navikao tokom cijelog turnira. Nisam očekivao toliku temperaturnu razliku, jer sam se pripremao vani na 38-39 stupnjeva, a na terenu 23-24, što je ogromna razlika i to me koštalo prvog seta, jer sam se jako puno mentalno potrošio što me koštalo svježine za završnicu meča. No, bez obzira na sve iznimno sam ponosan na još jedan veliki uspjeh i očit napredak u igri. Treća pozicija je ogroman uspjeh, ali i dodatan motiv da još napredujem, jer smatram da moj tenis još nije dotkanuo vrh. Za to je zaslužan i trener s kojim odlično surađujem, zaključio je Čilić, koji se nije htio miješati u odnos izbornika Krajana i Mate Pavića.

Tek je rekao da se to mora pokušati riješiti u trokutu između njih dvojice i HTS-a.

Linker
25. travanj 2024 09:07