Action Images via Reuters
DAVIS CUP

NAKON VELIKOG PREOKRETA DOŠLO JE VRIJEME DA HRVATSKA OSIGURA OSTANAK U ELITOM DRUŠTVU Čilić protiv Giralda lovi pobjedu i apsolutni hrvatski rekord

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. rujan 2017. 10:24

Marin Čilić i Nikola Mektić su preživjeli tenisku koridu u Plazi de Toros la Santamaria, hrvatski tandem preokrenuo je 0:2 u setovima protiv Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Falle, te doveo našu reprezentaciju na prag ostanka u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Nakon dva tijesno izgubljena seta, pokrenuo se prije svega Čilić, pronašao je retern i počeo je pokazivati autoritet petog tenisača svijeta. Kad je on proigrao, lakše je bilo i Mektiću, pa se od 5:7, 6:7(5) stiglo do 6:4, 6:2, 6:4 u nastavku i vodstva od 2:1 nakon drugog dana ogleda u Bogoti u okviru play-offa.

Samo dvije minute kraće od četiri sata trajao je ovaj napeti dvoboj u koji je naša reprezentacija ušla bez Franka Škugora. Izbornik Željko Krajan donio je očekivanu odluku, te Šibenčanina ostavio na tribinama zbog prevelike potrošnje u petak kad je u pet setova i umalo četiri sata izgubio od Santiaga Giralda.

Te
Reuters/Tony O'Brien / Action Images via Reuters

- Nije ovo bila laka odluka, morao sam razdvojiti par koji je igrao polufinale Wimbledona – rekao je Željko Krajan.

– Kod Franka se nakon petka osjetio veliki umor, mislim da bi bilo previše za njega da je igrao u paru, pod pritiskom u tako važnom meču. S druge strane Marin je uvijek odlična opcija, prošle godine je s Ivanom Dodigom dobio sva tri meča protiv Amerikanaca, Francuza i Argentinaca. Uz to je ove godine na nekoliko turnira nastupio s Nikolom. S obzirom na rezultat od petka, morao sam uzeti u obzir sve što se može dogoditi u nedjelju, htio sam imati sve mogućnosti na raspolaganju.

Tennis - Aegon Championships - Queen’s Club, London, Britain - June 25, 2017   Croatia's Marin Cilic in action during the final against Spain's Feliciano Lopez    Action Images via Reuters/Tony O'Brien
Reuters/Tony O'Brien / Action Images via Reuters

Našoj reprezentaciji, u kojoj god kombinaciji bila, ovo je sedma uzastopna pobjeda u Davis Cupu u parovima. Počelo je u Brazilu, nastavilo se u Belgiji i SAD-u, pa doma protiv Francuske, Argentine i Španjolske. Čudesan niz! Čiliću je ovo bila ukupno 32. pobjeda u Davis Cupu (23 u singlu, 9 u paru), Mektiću druga u paru nakon što je u Osijeku s Marinom Draganjom srušio Feliciana i Marca Lopeza u pet setova. Danas u 17 sati Čilić će igrati protiv Santiaga Giralda i loviti rekordnu 24. pojedinačnu pobjedu (Ivan Ljubičić ima 23) za ukupnu pobjedu Hrvatske i ostanak u Svjetskoj skupini. Za drugi meč su nominirani Alejandro Gonzalez i Viktor Galović.

Linker
24. travanj 2024 18:55