REUTERS/Christian Hartmann
DAVIS CUP

'NE VIDIM NI JEDAN DOBAR RAZLOG ZAŠTO BIH VAM TO REKAO' Francuski izbornik skriva karte, duhovita izjava veterana nasmijala je sve okupljene novinare

Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2018. 23:00

Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut odigrali su jedan od najboljih mečeva za francusku Davis Cup reprezentaciju nošeni sjajnom atmosferom na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu te pobijedivši Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3) nakon tri sata i 38 minuta velike borbe, ostavili su domaću momčad u igri za još jedan trijumf, a obojica su izrazila spremnost igrati u nedjelju.

I dok je odgovor 36-godišnjeg Nicolasa Mahuta "i ja sam spreman igrati", dočekan kolektivnim smijehom na konferenciji za medije, jer je sasvim jasno da će u nedjelju biti u ulozi navijača, odlučnost Pierre-Huguesa Herberta, 55. igrača na pojedinačnoj ATP ljestvici, koju je iskazao rečenicom "spreman sam", moglo bi značiti da bi mu Noah mogao dati priliku.

Ipak, francuski izbornik je po tom pitanju ostao zakopčan.

"Ne vidim nijedan dobar razlog da vam kažem što će biti sutra. Ne bih nikome rekao. Moram čekati. Još je mnogo otvorenih pitanja", rekao je Noah upitan hoće li ubaciti Lucasa Pouillea i je li Jo-Wilfried Tsonga u mogućnosti igrati u odlučujućem meču, ako će biti potrebno.

Noah je nakon petka bio utučen, jer njegovi izabranici nisu mogli baš ništa protiv raspoloženih Čilića i Ćorića. U subotu je od Herberta i Mahuta dobio ono što je očekivao, pogotovo od mlađeg člana para.

"Mislim da je Pierre-Hugues odigrao odličan meč. Svojim pristupom dao nam je mnogo energije, kao i publici. Kad uključimo publiku u Davis Cupu, onda je to to. Znam da je povijesni vikend za ljubitelje Davis Cupa. Bio sam nekoliko puta iznimno ganut. Žao mi što ćemo još samo sutra imati ovakvu atmosferu", istaknuo je Noah.

I Herbert je bio oduševljen ozračjem koje su stvorili francuski i hrvatski navijači.

"Publika je bila sjajna, stadion je bio pun. Bilo je nešto u zraku kad smo ušli na teren i to smo osjetili. Očekivali su da im nešto damo i to smo učinili."

Herbert i Mahut ostat će upamćeni kao posljednji pobjednički par u Davis Cupu u meču na tri dobivena seta. No, pobjednici Roland Garrosa znaju da će to malo značiti, ako će trofej završiti u hrvatskim rukama.

"To je lijepo, ali na kraju će se pamtiti samo oni koji će podignuti trofej. Današnji meč je bio važan, željeli smo ostaviti našu reprezentaciju na životu i to smo učinili", istaknuo je Mahut.

Noah je svjestan težine zadatka koji je pred njegovom reprezentacijom, ali u subotu je dobio ono što je i želio - još jednu priliku.

"Moj posao je da uvjerim igrače da možemo doći do pozitivnog rezultata. Nije se dogodilo od 1939. godine, ali ne znači da se ne može opet dogoditi. Velika je planina pred nama. Igramo protiv dvojice odličnih igrača. Prvi dan su bili toliko superiorni da nismo mogli uključiti publiku. Vidjeli ste kako se danas dogodilo, kakva je bila atmosfera nakon našeg prvog 'breaka'. Želimo imati gledatelja uz nas. Danas smo ih uključili i vidjeli ste što se dogodilo", zaključio je Noah.

Linker
27. travanj 2024 04:36