Zagreb, 11.11.2019.- Konferencija za medije Hrvatskog teniskog saveza na kojoj su, dan uoči odlaska na završni turnir Davis Cupa u Madridu nazočili predsjednica Hrvatskog teniskog saveza NIkolina Babić, izvršni direktor Vladimir Jovanoski i članovi reprezentacije koji brane prošlogodišnji naslov pobjednika. Na fotografiji Nino Serdarušić, Franko Škugor, Borna Ćorić, Nikola Mektić, Borna Gojo.
Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ
Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ / Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ

Na fotografiji Nino Serdarušić, Franko Škugor, Borna Ćorić, Nikola Mektić, Borna Gojo

BOLJE NIJE MOGLO

PLES KUGLICA POMAZIO JE HRVATSKU, DOIGRAVANJE BI TREBALO BITI PROLAZNO! Evo tko će nam u ožujku stajati na putu do završnice Davis cupa

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.11.2019. u 12:43

 • Hrvatski tenisači će 6. i 7. ožujka sljedeće godine biti domaćini reprezentaciji Indije ili Pakistana u kvalifikacijskom dvoboju za plasman na finalni turnir Davis Cupa u studenome 2020., odlučeno je u nedjelju ždrijebom u Madridu.

  Dvoboj Pakistana i Indije bit će odigran 29. i 30. studenoga na neutralnom terenu u Nur-Sultanu (bivšoj Astani) u Kazahstanu.

  Hrvatska bi u tom dvoboju trebala ponovno biti u najjačem sastavu i u statusu favorita za plasman na finalni turnir.

  Kvalifikacijski dvoboji igraju se u formatu sa četiri pojedinačna meča i jednim dvobojem parova. Prvog dana su na rasporedu dva pojedinačna meča, a drugi dan započinje parovima, nakon čega slijede ponovno dva pojedinačna dvoboja. Svi mečevi se igraju na dva osvojena seta, a kod 6-6 se u svim setovima igra 'tie-break'.

  Izravan plasman na finalni turnir sljedeće godine izborili su ovogodišnji polufinalisti Španjolska, Kanada, Velika Britanija i Rusija, a pridružile su im se reprezentacije Francuske i Srbije koje su dobile pozivnicu.

  I sljedeće godine će domaćin finalnog turnira biti Madrid.

  Parovi kvalifikacija za finalni turnir Davis Cupa (6. i 7. ožujka 2020.)

  HRVATSKA (1) - Pakistan / Indija

  Mađarska - Belgija (2)

  Kolumbija - Argentina (3)

  SAD (4) - Uzbekistan

  Australija (5) - Brazil

  Italija (6) - J. Koreja

  Njemačka (7) - Bjelorusija

  Kazahstan (8) - Nizozemska

  Slovačka - Češka (9)

  Austrija (10) - Urugvaj

  Japan (11) - Ekvador

  Švedska (12) - Čile

   

  Iz drugih medija