REUTERS/Susana Vera
BIRANIM RIJEČIMA O GOJI

RAFAEL NADAL NAHVALIO HRVATSKOG TALENTA, OGLASIO SE I NAŠ IZBORNIK 'Koliko on ima godina? Ima šanse postati dobar igrač'

Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2019. 09:27

Najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal rekao je kako bi 21-godišnji Borna Gojo, koji je ovaj tjedan debitirao za Hrvatsku u Davis Cupu, mogao u budućnostipostati dobar igrač te je pohvalio njegov servis.

"Igrao je dobro. Ima odličan servis. Napravio sam neke greške koje je iskoristio", rekao je 33-godišnji Nadal na konferenciji za novinare u Madridu.

Gojo je 280. igrač na svijetu a u srijedu je morao igrati protiv Nadala nakon što je Borna Ćorić zbog bolova i iscrpljenosti otkazao meč. Nadal je pobijedio sa 6-4 i 6-3.

"Nisam se uoči meča posebno fokusirao na njega, ovdje uostalom i nije riječ da igraš protiv određenog igrača", rekao je Nadal, upitan kako mu je bilo igrati protiv potpuno nepoznatog igrača.

"Koliko on ima godina? 21? Ima šanse postati dobar igrač. Ima servis i udarac", dodao je četverostruki osvajač Davis Cupa.

Nadalu je to bila 26. pobjeda zaredom u pojedinačnim mečevima na Davis Cupu. Izgubio je samo jednom, kada je igrao prvi put prije 15 godina.

Ljevoruki tenisač rođen na otoku Mallorci rekao je kako je Španjolska uoči susreta s Hrvatskom bila u teškoj situaciji s neizvjesnim prolaskom u četvrtfinale, no da je "nakon mirnog današnjeg dana" ostvarila cilj.

"U ova dva dana smo ostvarili pet pobjeda zaredom, sada imamo dan odmora, a onda je svejedno s kime ćemo igrati", izjavio je.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku s 3-0 a u utorak Rusiju s 2-1.

Nadal je nakon pobjede nad Gojom igrao i parove s Marcelom Granollersom protiv hrvatske kombinacije Mate Pavić-Ivan Dodig. Španjolci su pobijedili sa 6-3 i 6-4.

"Stavio sam ga da igra parove kako bi stekao samopouzdanje uoči nadolazećih mečeva u kojima bi također mogao igrati u paru", rekao je španjolski izbornik Sergi Bruguera.

Nadal je osvojio Davis Cup 2004., 2008. 2009. i 2011. godine.

Škugor: Bili smo već u ovakvoj situaciji pa smo osvojili naslov

Privremeni hrvatski izbornik Franko Škugor rekao je nakon ispadanja Hrvatske s teniskog Davis Cupa kako su se već ranije nalazili u takvoj situaciji pa da su se osnaženi vraćali na svjetsku scenu, što će ponovo pokušati dogodine.

"Bili smo već u ovakvim situacijama, 2016. smo igrali finale pa smo 2017. opet imali problema s ozljedama, Marin (Čilić) i Borna (Ćorić) nisu bili tu, nisu bili u stanju igrati. Pa smo se opet 2018. okupili i osvojili naslov", rekao je Škugor na konferenciji za medije u Madridu.

"Moramo sjesti i razgovarati svi skupa te vidjeti možemo li se svi okupiti za idući Davis Cup", dodao je.

Branitelj naslova Hrvatska u srijedu je izgubila s 0-3 od domaćina Španjolske čime se oprostila od natjecanja. U ponedjeljak je s istim rezultatom izgubila i od Rusije.

"U ova dva susreta stvari nam nažalost nisu išle na ruku. Borna Ćorić se iscrpio u prvom meču, u njemu nije uspio doći do pobjede, a nakon tog meča imao je zdravstvenih problema pa nije bio u stanju danas nastupiti", rekao je 32-godišnji Škugor koji je momčad preuzeo devet dana uoči dolaska na Davis Cup u Madrid.

"Ali bilo je tu i pozitivnih stvari kao meč Borne Goje koji je odigrao fenomenalan susret protiv najboljeg na svijetu Rafaela Nadala. Tako da moramo gledati i iz te pozitivne strane jer smo dobili mladog igrača koji je stekao novo iskustvo igranja za reprezentaciju, pa nije sve negativno", izjavio je.

Davis Cup je ove sezone promijenio format nakon 118 godina pa se prvi put u jednom tjednu natječe za naslov 18 reprezentacija. Škugor smatra da je format dobar s obzirom da igračima tijekom godine ostaje više vremena za odmor uslijed naporne sezone.

No smatra kako je igranje u jednom tjednu rizik za reprezentacije poput Hrvatske.

"Za našu reprezentaciju, koja možda nema toliko široki izbor igrača u 'singlu', pitanje je u kakvom će dečki biti stanju u tom tjednu na kraju sezone jer je sezona duga a puno igrača ima problema s ozljedama. Tako da nije lako", rekao je.

Marin Čilić zbog ozljede nije doputovao u Madrid.

"Pokušali smo napraviti sve na najbolji mogući način s obzirom na situaciju", izjavio je Škugor.

Izbornik je rekao kako se nitko od igrača ne namjerava povući te očekuje kako će se svi zajedno okupiti i pokušati ponovo osvojiti Davis Cup.

"Mislim da se nitko od dečkiju ne namjerava oprostiti od reprezentacije. Uvijek sam bio tu za ekipu, kada god je trebalo, da li kao rezerva ili u sastavu. Stvarno mi nikada nije bio problem, iako znamo kakav je kalendar i koliko turnira imamo", zaključio je Škugor.

Linker
20. travanj 2024 05:20