REUTERS/Christian Hartmann
HRVATI 'IZREZANI' IZ PRIJENOSA

SKANDALOZNA ODLUKA FRANCUSKE TELEVIZIJE, PREKINULI PRIJENOS USLIJED DODJELE PRIZNANJA 'Ovo je velika sramota', navijači osudili neprofesionalan potez

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2018. 22:28

Hrvatska teniska reprezentacija ostvarila je povijesnu pobjedu pobijedivši reprezentaciju Francuske u finalu Davis Cupa. U krucijalnome meču Marin Čilić nadigrao je francuskog rivala Lucasa Pouillea sa 7:6 (3), 6:3, 6:3 i time Hrvatskoj donio legendarni Davisov trofej, famoznu 'salataru'.

Nakon meča hrvatski su tenisači na velebnom stadionu Pierre Mauroy u Lilleu na svečanoj ceremoniji podigli trofej namijenjen pobjedniku najstarijeg momčadskog natjecanja na svijetu. Međutim, da sve ne protekne u svečanoj atmosferi dostojnoj veličanstvene pobjede pobrinuli su se sitničavi Francuzi.

Naime, televizijska kuća France Sport TV koja je bila zadužena za prijenos povijesnog finala prekinula je emitiranje u trenutku kada je došao red za dodjelu priznanja hrvatskim tenisačima. Skandaloznu odluku renomiranog televizijskog kanala osudili su brojni francuski gledatelji i teniski simpatizeri na društvenim mrežama.

"Ovo je velika sramota za francusku televiziju, čestitam Hrvatima na pobjedi!", komentirala je jedna Francuskinja na Twitteru.

"Francuska bi se televizija morala posramiti zbog takvog postupka. Time je izravno iskazano nepoštovanje hrvatskim navijačima koji podržavaju svoju reprezentaciju", dodao je francuski gledatelj.

"Sramotan potez francuske televizije", jedan je od brojnih komentara.

Francuski su tenisači ipak, predvođeni izbornikom Noahom, iskazali zasluženo poštovanje hrvatskoj teniskoj reprezentaciji.

Yannick Noah je svoju veličinu dokazao u porazu. Po izlasku s terena, a prije svečane ceremonije dodjele pehara francuski je izbornik poveo svoju reprezentaciju u svlačionicu Hrvatske.

"Izgubili smo od bolje momčadi. Otišli smo u njihovu svlačionicu kako bismo im čestitali. Mislim da su oni prekrasni i zasluženi pobjednici. Nemamo za čim žaliti, dali smo sve od sebe, učinili smo što smo mogli na ovoj razini.", zaključio je legendarni Francuz.

Linker
16. travanj 2024 22:00