Querrey
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
RIJEČ POBJEDNIKA

ŠOKIRAO ČILIĆA, ALI I SAMOG SEBE! QUERREY PO PRVI PUTA U KARIJERI SRUŠIO MARINA 'Ovo je sigurno bio jedan od najboljih mečeva u mojem životu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2018. 17:32

Marin Čilić nije uspio osigurati pobjedu i plasman u finale našoj Davis Cup reprezentaciji dopustivši američkom reprezentativcu Samu Querreyju da preokretom dođe do pobjede 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3, 6-4 nakon tri sata i 11 minuta igre te izjednači ukupan rezultat na 2-2.

Američki izbornik Jim Courier očekivano je zamijenio Stevea Johnsona Samom Querreyjem, a ovaj 30-godišnjak mu je na ukazano povjerenje uzvratio velikom pobjedom, prvom nad Čilićem nakon šest poraza u prethodnih šest dvoboja.

- Pokušavao sam ostati miran i ključan je bio drugi set kada sam okrenuo tie-break u svoju korist. Od tada sam krenuo igrati malo agresivnije, dobro sam servirao i pritisak je bio sve manji.

Je li ovo bio najveći povratak u karijeri?

- Ne znam, ali sigurno je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u životu. Ako se uzme u obzir trenutak, da je to Davis Cup i to još na zemlji, sretan sam.

Ovo je za Querryja bila prva pobjeda protiv Čilića.

- Stvaralo mi je to mali pritisak prije meča, ali svi naši susreti su uglavnom bili tijesni. Ne znam što sam točno danas radio drugačije nego u prijašnjim ogledima, ali glavno da je upalilo i da sam slavio.

Linker
25. travanj 2024 00:49