CROPIX
SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA

STIGLA POTVRDA! EVO TKO ĆE ZA HRVATSKU IGRATI U SUBOTU Borna Ćorić se nakon poraza skroz otvorio i otkrio svoju slabu točku: 'A već sam vidio kraj...'

Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2018. 23:27

Kukuškin je u ovom meču jednostavno bio bolji, a ja sam olako propustio dva oduzimanja servisa u drugom setu, kazao je hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je izgubio od Kazaahstanca Mihaila Kukuškina u Davis cup dvoboju Hrvatska - Kazahstan (1-1) u Varaždinu.

Borna je ubilježio i treći poraz u isto toliko međusobnih mečeva protiv Kukuškina.

"Očito nemam igru za njega, a njemu moja igra jako odgovara jer ima odgovor na svaki moj udarac. Ima jako neugodan i nizak bekend koji jako teško vraćam, a time automatski i neutralizira moj bekend, pa sam bio prisiljen riskirati dosta forehandom. Ima i neugodan retern, a čak mi i njegov servis ne odgovara, prekasno ga vidim. Ma jednostavno, sve mi kod njega smeta", kazao je Borna, koji je ipak propustio priliku u drugom setu.

"Olako sam propustio ta dva breaka u drugom setu. Činilo se da ga imam, u prva dva seta sam bio i pametan i agresivan, već sam vidio kraj meča, a trenutak kasnije bilo je 1-1 u setovima te mi je bilo jasno da ću za pobjedu morati igrati barem još tri sata. Njega je u drugom setu malo poljubila i sreća, a ja sam bio previše nervozan da bi kapitalizirao svoju prednost. Nisam bio fizički na razini koju sam želio". izjavio je Borna.

Hrvatski izbornik Željko Krajan potvrdio je da će u subotu u paru igrati Ivan Dodig i Nikola Mektić.

"Ivan i Nikola su u dobroj formi i ja ne vidim razloga da iz rasparimo, pogotovu jer su imali četiri dana da se upoznaju. Činjenica je da nikad nisu igrali zajedno, ali po onom to sam vidio, to neće biti problem", kazao je Krajan, koji je prokomentirao i prvi dan dvoboja s Kazahstancima.

"Borna je odigrao dobro, ali odlučilo je to što je zbilja vrlo lako ispustio dva breaka u drugom setu. Da je bilo 2-0 sigurno bi sada drugačije pričali. Kukuškin je pokazao ono što smo znali za njega, vrlo je kvalitetan i neugodan igrač, kome se danas sve poklopilo nakon prvog seta. O Marinu neću trošiti riječi jer je razlika u kvaliteti između njega i Popka bila više nego očita", izrekao je Krajan.

Mihail Kukuškin je oduševio 20-tak kazahstanskih novinara koji su ga pljeskom dopratili na novinsku konferenciju u Varaždin Areni.

"Jako sam zadovoljan današnjim mečem i, osim prvoga seta, mislim da sam bio na vrlo visokoj razini. Bio je to vrlo kvalitetan meč u kojem sam ja nakraju pobijedio jer sam uspio nametnuti svoj ritam" kazao je kazahstanski tenisač Mihail Kukuškin, koji će se, ako ne bude promjene, u nddjelju suprostaviti Marinu Čiliću.

"Ja sigurno neću izjaviti da ću pobijediti Čilića. On je treći tenisač svijeta, a igra se u Hrvatskoj. Ja samo mogu reći da ću dati sve od sebe, pokušat ću igrati svoj najbolji tenis i vidjeti ćemo za što će to biti dovoljno", izjavio je najbolji kazahstanski tenisač.

U subotu će veliki ulog biti bod u igri parova. Za Hrvatsku su najavljeni Ivan Dodig i Nikola Mektić, a za Kazahstan Aleksandr Nedovjesov i Timur Habibulin. Dvoboj u varaždinskoj Areni započinje u 15 sati.

Pobjednik varaždinskog meča će u polufinalu Davis Cup, u rujnu ove godine, igrati protiv boljeg iz dvoboja SAD - Belgija koji se igra u Nashvilleu.

Linker
26. travanj 2024 08:37