Foto: Damir Krajac / CROPIX
INTERVJU ZA SN

SVE SE MIJENJA, ALI NE I POBJEDNIČKA HRVATSKA! To je sjajna vijest: Marin Čilić odgovorio na pitanje koje hrvatske navijače najviše zanima

Marin Čilić progovorio je u velikom razgovoru za SN o temi koja navijače možda i najviše zanima - kakva je budućnosti hrvatske reprezentacije koja je osvojila Davis Cup.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. prosinac 2018. 09:35

Neposredno nakon osvajanja Davis Cupa i slavlja koje je uslijedilo nije se puno pričalo o onome što nas čeka u 2019. i obrani titule. Nije bilo ni razloga, zasluženo je trebalo dobro proslaviti veliki uspjeh bez opterećivanja onime što nosi budućnost.

Međutim, jeste li vi igrači međusobno razgovarali, dogovarali se, kako će izgledati Hrvatska na završnici u novom formatu u Madridu sljedećeg studenog? Hoćemo li biti kompletni?

- Pričali jesmo, ali površno, ništa preduboko. Plan je da igramo svi taj završni turnir. Opet će, naravno, ovisiti o zdravlju s moje strane, nadam se i da će Borna biti zdrav, jer termin te završnice nije najbolji, što je najveći problem. Jer, evo, kao što je i sada slučaj imamo jako malo vremena za odmor, za zaliječenja ozljeda, za dopustiti tijelu da se opusti i dođe k sebi. Vidjet ćemo, vjerujem da ćemo donositi konačne odluke tamo negdje iza rujna, ali za sad stoji da ćemo igrati svi.

Puno se polemika u svijetu tenisa vodilo i još uvijek vodi oko novog formata Davis Cupa. Nekima se sviđa, ali mnogu su glasniji (ne znači nužno i brojniji) oni koji se ne slažu s promjenama strukture natjecanja u najstarijem teniskom momčadskom natjecanju. Koliko pomaže što sljedeće godine Hrvatska neće imati tri kola u veljači, travnju i rujnu prije završnice u studenom - jer kao pobjednici (odnosno polufinliasti) imamo osiguran izravan plasman - budući da bi to trebalo rasteretiti kalendar?

- To strašno puno pomaže jer dobijamo puno vremena za odmor i dodatni trening. Možda je najvažniji i taj psihički odmor jer koliko se god mislio da su neki mečevi lagani, opet uzmu danak i dosta je to psihičkog trošenja. meni će puno značiti što ne moramo igrati kroz sezonu jer po ovom dosadašnjem sustavu praktički bismo za svaki vikend koji igramo izgubili i tjedan prije i tjedan poslije, a u novom formatu to znači dva tjedna za trening, odmor ili zaliječenje ozljeda, što god bude trebalo u tom trenutku. Recimo, ove sezone sam se iz Miamija vratio s ozljedom zgloba, ali opet sam igrao Davis Cup unatoč nekim bolovima, a poslije US Opena sam bio psihički premoren i igrao. Ali, dobro, ove je godine bila takva situacija i svi smo odlučili igrati, no da će u 2019. biti jednostavnije što se tiče rasporeda to je sigurno - kaže Čilić.

Linker
20. travanj 2024 16:08