REUTERS/Pascal Rossignol
PROGRAM ZA DOČEK

SVJETSKI PRVACI BRILJIRALI I DO SUZA NASMIJALI NAKON POVIJESNOG USPJEHA Evo tko će pjevati na dočeku u Zagrebu: 'Ja pjevam, tako je odlučila ekipa'

Hrvatske teniska reprezentacija siže u Zagrebu, na doček i slavlje kakvo zaslužuju svjetski prvaci, a iz stožera je procurilo tko će od naših tenisača danas biti glavni 'na mikrofonu' na Trgu Bana Josipa Jelačića...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. studeni 2018. 14:04

Hrvatski su tenisači ispisali povijest i ostat će zapamćeni kao posljednji pobjednici Davis Cupa. U Lilleu je poražena reprezentacija Francuske, a u (pokazalo se) odlučujućem meču Marin Čilić je glatko svladao Lucasa Pouillea sa 7:6 (3), 6:3, 6:3.

Naši su igrači, predvođeni izbornikom Željkom Krajanom, podigli legendarni trofej namijenjen pobjedniku najstarijeg momčadskog natjecanja i nastavili slaviti u svlačionici. Slavlje su ipak nakratko morali prekinuti obavezama prema medijima koji su bili željni izjava svjetkih prvaka.

Raspoloženje naših na press konferenciji je bilo takvo da si vidio da jedva čekaju da završe i krenu sa slavljem do dugo u noć.

- Daj, Škugore, reci ti nešto - u jednom je trenutku Mate Pavić ukazao na tihog i stalnog člana reprezentacije Hrvatske.

Zlatna rezerva, napisali smo prije nekoliko dana. Kad je postavljeno pitanje o tome u kojem će sastavu branitelji naslova u Madrid za godinu dana, uskočio je Ivan Dodig, najstariji član reprezentacije.

- Koga to pitate, Škugora?

- Ja sam tu, neupitno - snašao se Šibenčanin.

Kako je većina pitanja bila upućena Marinu Čiliću ili Željku Krajanu, u jednom trenutku opet se oglasio Pavić.

- Molim jedno pitanje za Škugija. Smislite nešto.

Onda su se svi počeli smijati, nezaustavljivo. Ipak, njihovoj želji je udovoljeno. S kim je Franko najbolji u reprezentaciji, s kim se najviše druži?

- Teško pitanje. Mate je dosta emocionalan sa mnom ovaj tjedan, pa ću izabrati njega.

Borna Ćorić se kao naljutio na ovaj odgovor.

Škakljivo je pitanje sletjelo na ramena Mate Pavića. Definitivno je pokazao da je dobri duh reprezentacije otkako se vratio nakon četiri godine izbivanja. Predvodio je slavlje na terenu u Zadru kad smo svladali Amerikance. Vjerojatno će i sada biti tako, ali kad misli krenuti s pobjedama. Još uvijek je bez nje. U novom formatu (dva singla i jedan par na dva dobivena seta) taj će meč parova biti puno važniji.

- Ja ću se potruditi da budem još bolji nego što jesam - rekao je onako u šali.

Dodig je dobacio da imamo šanse u parovima ako ne budemo više zvali Matu. Opet su se svi smijali.

Koga bi od pjevača/pjevačica voljeli vidjeti na dočeku u Zagrebu?

- Ja pjevam na dočeku, tako je odlučila ekipa - uskočio je Mate.

- Kao dobri duh repke, da pridonesem nekako našem uspjehu.

Francuzi upali u hrvatsku svlačionicu!

Lijepu gestu priredili su francuski tenisači predvođeni izbornikom Yannickom Noahom. Nakon što su izgubili veliko i povijesno finale, Francuzi su upali u svlačionicu i svi od reda čestitali svjetskim prvacima. Francuski izbornik poveo je društvo prema zajedničkom fotografiranju te je bio jako dobro raspoložen čemu i svjedoči pjesma s kojom nije stajao.

"Izgubili smo od bolje momčadi. Otišli smo im čestitati u svlačionicu i mislim da su prelijepi pobjednici. Skromni u pobjedi i porazu. Zaslužili su pobijediti", izjavio je Noah na press konferenciji nakon finala.

Posebno je bio zanimljiv jedan detalj iz svlačionice. Izbornik Yannick Noah prišao je Marinu Čiliću i zagrlio ga te mu otvoreno priznao: "Razje*ali ste nas!"

Ćorić: Bolje da ne znate što je bilo u svlačionici

Borna se spremao za peti meč, ako zatreba, srećom prošlo je bez potrebe za kidanjem živaca u tom "pripetavanju". Dva je seta Borna pratio u svlačionici, onda je stigao uz teren.

- Bolje da ne znate što je bilo u svlačionici. Normalno da sam bio nervozan, pogotovo u prvom setu. Lucas je bio odličan, pogodio dva-tri nemoguća dropa. Na 2:0 sam došao bodriti Marina jer je nekako bio jasno da je gotovo. Hvala Bogu da je tako ispalo da ne igram, prenosi Slobodna Dalmacija izjavu hrvatskog tenisača.

Linker
26. travanj 2024 22:32