REUTERS/Pascal Rossignol
VELIKI U PORAZU

'TENIS JE ZA MENE GOTOVA PRIČA' Nakon poraza od Hrvatske pala dva oproštaja u francuskim redovima; domaćini se naklonili prvacima

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. studeni 2018. 21:43

Hrvatska je s 3:1 u Lilleu srušila domaćine Francuze i po drugi puta u svojoj povijesti uzela legendarnu 'salataru'. Čovjekom odluke se u nedjelju pokazao Marin Čilić koji je s 3:0 (7:6, 6:3 i 6:3) u setovima svladao Lucasa Pouillea.

Važno je naglasiti da su se Francuzi dobro nosili s porazom i lijepom gestom iznenadili naše tenisače. Pljuštali su komplimenti sa svih strana i nitko od domaćina nije bježao od činjenice da je Hrvatska zasluženo trijumfirala.

Yannick Noah je svoju veličinu dokazao u porazu. Po izlasku s terena, a prije svečane ceremonije dodjele pehara francuski je izbornik poveo svoju reprezentaciju u svlačionicu Hrvatske.

- Izgubili smo od bolje momčadi. Otišli smo u njihovu svlačionicu kako bismo im čestitali. Mislim da su oni prekrasni i zasluženi pobjednici. Nemamo za čim žaliti, dali smo sve od sebe, učinili smo što smo mogli na ovoj razini.

Nakon što je rekao da mu je najviše žao što nije mogao pomoći Gaëlu Monfilsu, izlaganje je zaključio sa:

- Ovo je moja posljednja press konferencija. Tenis je za mene gotova priča.

Lucas Pouille se na poraznu statistiku u pojedinačnim mečevima osvrnuo s:

- Sve nam to pokazuje s kakvim smo suparnikom imali posla. To što im nismo oduzeli servis je zbilja čudno, ali je najvećim dijelom zasluga njihove igre. Od servisa do prvog udarca iza toga. Ne mogu se sjetiti jednog ključnog poena, koji nisu sjajno odigrali. Ne preostaje nam ništa drugo nego čestitati.

U to se ubacio Jo-Wilfried Tsonga:

- Zbilja su bili fantastični. Kad se izgubi, uvijek se može štošta pronaći i pitati se jesmo li mogli igrati bolje. Drago mi je da smo u svemu ostali jedinstveni.

Pouille je potvrdio da više ne namjerava igrati Davis Cup.

- Neću se predomisliti.

Linker
26. travanj 2024 15:56