Varazdin, 080418.
U Gradskoj sportskoj dvorani drugog dana 1/4 finala Davis cupa izmedju Hrvatske i Kazahstana. Na fotografiji: susret Marin Cilic i Mihail Kukuskin.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

POLUFINALE DAVIS CUPA

TO JE KAO POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA Još uvijek se ne zna hoće li Hrvatska igrati Davis Cup na Poljudu! U igri su ostala dva grada

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.05.2018. u 14:35

 • Hrvatski teniski savez (HTS) je od Međunarodnog teniskog saveza (ITF) zatražio i dobio odgodu roka za određivanje domaćina polufinalnog susreta Davis Cupa protiv SAD-a, koji je na rasporedu od 14. do 16. rujna.

  Novi krajnji rok za prijavu mjesta održavanja je 30. svibnja, a najizgledniji kandidati su gradovi Split i Zadar (samo ako se igra u dvorani).

  Izbornik i igrači hrvatske reprezentacije iskazali su želju da se protiv SAD-a igra na zemlji na otvorenom. To organizaciju ovog susreta čini složenijom i skupljom, jer osim samog igrališta treba izgraditi tribine i svu neophodnu prateću infrastrukturu, primjerice na Žnjanu, ili nogometnom stadionu na Poljudu.

  HTS se zato obratio Vladi Republike Hrvatske molbom za sufinanciranjem, što je dočekano pozitivno te se čeka konačna potvrda.

  Susret s Amerikancima ima sportski značaj polufinala svjetskog prvenstva u tenisu i prilika je da se u slučaju pobjede Hrvatska drugi put u posljednje tri godine nađe u finalu Davis Cupa i osvoji drugi put u povijesti toliko željenu "salataru".

  Kako se ovog ljeta očekuje odluka ITF-a o promjeni formata Davis Cup natjecanja, moguće je i da je ovo zadnji meč koji hrvatska reprezentacija igra pred domaćom publikom, barem tako dugo dok igramo u Svjetskoj skupini.

  Trodnevni televizijski prijenos dvoboja promovirat će sliku Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi i diljem svijeta. Dakako, s pozitivnim utjecajem na turističku privlačnost kakvu je imao prijenos duela s Francuzima iz Zadra prije dvije godine.

  Iz drugih medija