Čilić i Ćorić sigurno će biti motivirani i željni pravog uvoda u novu sezonu nakon što im 2019. nije bila dobra i uspješna
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
NEMA BOLJE NAJAVE

'TU SU SE FRANCUZI JAKO PREVARILI' Legenda hrvatskog tenisa analizirala spektakularno finale: 'Sigurno osvajamo, Bornu i Marina ne mogu ni taknuti'

BORO JOVANOVIĆ Legendarni hrvatski tenisač uvjeren je u trijumf naše reprezentacije u Lilleu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 23. studeni 2018. 12:40

Legenda hrvatskog tenisa Boro Jovanović (79) s nestrpljenjem čeka početak finala Davis Cupa i pritom nema nikakvih dvojbi:

- Siguran sam da ćemo pobijediti.

Čovjek koji je za Jugoslaviju od 1959. do 1974. odigrao 65 mečeva u Davis Cupu i koji je s Nikolom Pilićem 1962. igrao finale parova u Wimbledonu, ne misli da će Francuzi imati ikakve koristi od toga što su imali više vremena za treninge na zemlji.

- To apsolutno nema veze jer se Davis Cup, barem još ove godine, igra na tri dobivena seta. Tsonga je gotovo cijelu godinu bio odsutan iz tenisa i ne može u deset dana vratiti kondiciju, a čitam i da ga leđa bole. Da je spreman, da je u turnirskom ritmu, možda bi i bilo skepse, ali ovako sam siguran da na tri dobivena seta nema šanse protiv naših - ističe Jovanović i nastavlja:

- Borna je na zemlji toliko jak da mu ne trebaju nikakve dugačke pripreme, njegova igra s osnovne linije toliko je dobra da ga nitko od Francuza ne može taknuti. Isto vrijedi i za Marina koji, po mom mišljenju, u trenutnom odnosu snaga, ne može izgubiti meč ni od jednog Francuza. Ako ne bude ozljeda, ne možemo nikako izgubiti.

Zagreb, 030718.
Izidora Krsnjavog 21.
Boro Jovanovic, hrvatska teniska legenda.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Podrška novom formatu

Parovi su, smatra Jovanović, jedina moguća prednost Francuza.

- Mahut i Herbert toliko su dobar par da možemo izgubiti, ali imamo i mi par koji može do pobjede. No, ako i izgubimo, to ništa neće značiti jer u singlu sigurno dobivamo.

Mnoge je začudilo što je Francuska za finale odabrala zemljanu podlogu.

- Nisu baš imali puno izbora, razmišljali su što je za nas najmanje povoljno. Možda su mislili da se Marin neće u tako kratkom vremenu nakon Londona moći se priviknuti na zemlju, ali što se tiče Borne, tu su se jako prevarili jer on će sigurno dobiti oba singla ako bude trebalo. No i jedna će pobjeda biti dovoljna, a Marin će dobiti drugi meč. Ne vidim gdje bi nas Francuzi mogli iznenaditi jer su na ATP ljestvici daleko iza naših, a osim toga, igraju neredovito i nemaju pobjeda nad nekim velikim igračima.

Za razliku od Pilića, Jovanović ne gleda toliko negativno na promjenu formata Davis Cupa.

- Za igrače je to sigurno dobro, neovisno o tome što ih ima dosta koji su protiv. Sadašnji format, u kojem se igra tri dana za redom, može za igrača na kojem leži veliki teret biti jako iscrpljujuć. Mislim da će dosta igrača prihvatiti novi format, sve će odigrati u jednom tjednu i nakon toga su godinu dana mirni, mogu si lakše organizirati stanku i odmoriti se, a mogu igrati i neke ekshibicije i turnire na kojima mogu zaraditi hrpu love. Bez obzira na to kako se izjašnjavaju, intimno je puno njih sretno. Mislim da će to proći, pogotovo kad se uzme u obzir količina novca koji je Piqueova tvrtka uložila u novi Davis Cup. Svi će na kraju biti zadovoljni.

Linker
20. travanj 2024 13:32