Reuters

USIJANA ATMOSFERA

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ IZ LILLEA, TENIS SE KONAČNO VRAĆA KUĆI! Hrvatske zastave s natpisima od Šibenika do Aachena vijorile su se dugo nakon pobjede

AUTOR:
  • Pero Smolčić/Slobodna Dalmacija

 • OBJAVLJENO:
 • 25.11.2018. u 17:21

 • Zadnji "pravi" Davis Cup ide u Hrvatsku. Tenis se vraća kući. - Hrvatska, Hrvatska - orilo se s tribina, a pljeskali su i Francuzi, svjesni da su poraženi od bolje momčadi. Naši su zaplesali, svi zajedno, u kolu. Pobjednici. Junaci. Šampioni. Jutro je u nedjelju u Lilleu opet donijelo hladniji zrak, ali je zato atmosfera u dvorani Pierre Mauroy bila usijana, službeno, skupilo se 24.158 gledatelja. Još ispred stadiona sreli smo našu bivšu tenisačicu Jelenu Kostanić-Tošić. Valjda će Čilić to riješiti, konstatirali smo.

  - Kako misliš valjda, nemoj me strašiti - rekla je Jelena. Optimizam je prevladavao među "kockastima" na tribinama. - Ne može to ići baš lako, bez znoja - čulo se tijekom prvog seta. I nije, Pouille se pokazao kao dobar izbor, ali opet je Čilić uspio donijeti pobjednički bod. - Večeras je naša fešta, večeras se vino pije, nek' se igra nek' se piva, jer 'ko ne piva Dalmatinac nije - orilo se tribinama stadiona u Lilleu.

   

  Nakon što je Marin osvojio i drugi set, dijelovi tribina s hrvatskim navijačima su eksplodirale. - Bježite ljudi, bježite iz grada... - pjevali su "kockasti". - Kup je naš! - pjevali su potom. Francuzi su, pak, sportski bodrili svog igrača. Pokušavali su ga dići u trećem setu, koliko god djelovalo da je u bezizlaznoj situaciji. No, Marin je dominirao, a brojčano slabiji, ali grlatiji hrvatski navijači nosili su Marina i hrvatsku reprezentaciju prema povijesnom trijumfu. Vijorile su se zastave iz Šibenika, Zadra, Aachena, Siska; Hajdukova zastava tamo iza klupe naših igrača...

  - U boj, u boj, za narod svoj - čulo se. - Ajde Mrnjo - povikali su na break loptu u petom gemu trećeg seta, a Marin im je uzvratio poenom za break. Pipi Medak, Dodigov kondicijski trener, zagrlio je Matu Pavića, tu se stisnuo i Borna Ćorić, do njih Mate Delić... Nosili su Marina prema kraju.

  Iz drugih medija