Screenshot: YouTube
CIRKUS JE POČEO

VIDEO: POGLEDAJTE ZAŠTO JE MARADONA POLUDIO ODMAH PO DOLASKU ZAGREB 'Ovo je nered, došli ste pred Rocio i mene i tretirali me kao idiota!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2016. 12:28

Diego Armando Maradona sletio je na Pleso u četvrtak oko 23 sata i odmah pokazao zašto je vijest dana gdje god se pojavi.

Legenda svjetskog nogometa doputovala je u Zagreb na finale Davis Cupa u pratnji svoje djevojke Rocio Olive, a već po samom slijetanju, zasmetala mu je gužva koja ga je dočekala na Plesu.

Bilo je tu nekoliko novinarskih ekipa i deseci navijača iako je Maradonin dolazak iz Ujedinjenih Arapskih Emirata organiziran u strogoj tajnosti.

To je razljutilo 'malog zelenog' koji se očito nadao da će kasni dolazak u glavni grad Hrvatske proći neprimjetno.

"Dobro sam putovao, ali ovako ne želim davati izjave, ovo je nered. Došli su pred Rocio i mene i tretirali me kao idiota. Nisam zaslužio da se tako odnose prema meni. Da ste se dobro organizirali, dao bih vam izjavu, ovako neću", rekao je Maradona argentinskim novinarima.

Najvatreniji na tribini!

Ne sumnjamo da će u zagrebačkoj Areni biti na nogama, trošiti glasnice i biti vatreni navijač Gaučosa protiv Hrvatske. Ha, za protivnike je uvijek bolje da je na tribini nego na terenu, rekli bismo, bez obzira na to što se radi o tenisu, a ne o nogometu. Inače, Maradona redovito, kad je u prilici, navija i prati argentinsku Davis Cup reprezentaciju, bio je na tribini i 2002. u Buenos Airesu, kad je tamo gostovala Hrvatska. Ušao je na stadion usred meča, odjednom je sve stalo, čak i meč, svi su pozdravili velikog Diega, a onda je počela navijačka predstava koju je, između ostalih, i on predvodio.

Nije zato čudno da je Maradona došao u Zagreb, da će biti uz teren kad počne teniski okršaj, ali, usto, Maradona voli Hrvatsku i Hrvate. Nije to tajna, uostalom, vole i Hrvati Maradonu, barem oni koji ga se sjećaju kao nogometaša. Sjećamo se kad je 1994. igrala u Zagrebu Argentina prijateljsku utakmicu, Maradona je otišao i na grob Dražena Petrovića, sportaša kojega je iznimno cijenio. Teško je skrivao suze, a Draženova je majka Biserka kasnije otkrila i što joj je, između ostaloga, rekao:

- Nemojte biti tužni. On je bio čudo i vječno će živjeti!

Inače, utakmica je završila bez pogodaka, bilo je to samo dvadesetak dana prije no što će Maradona zbog pozitivnog doping-testa na SP-u u SAD-u odigrati zadnju utakmicu za reprezentaciju.

Sa Šukerom je dijelio svlačionicu u Sevilli, bili su to dani velike nogometne euforije u Andaluziji, a 2005. gostovao je u Novom Vinodolskom, igrao humanitarnu nogometnu utakmicu, tada je također hvalio Hrvatsku i naše nogometaše.

- Boban i Šuker. Oni su najbolji hrvatski nogometaši - kazao je tada i bio zadivljen ljepotama naše zemlje.

Inače, tih je godina kružila i teza da Maradona neke daleko korijene vuče i iz Hrvatske, vrtjelo se to tada po medijima, no on sam o tome ne zna ništa.

- OK, ako jesam, možda su mi preci ostavili nešto vrijedno, haha - prokomentirao je tada.

Hvalio je Maradona nedavno i Luku Modrića, rekao da je baš on najvažniji igrač Reala, u Bobanu, kao i još nekim bivšim igračima, vidi saveznike u borbi protiv mafije u nogometu, koju on stalno ističe i spominje kad govori o FIFA-i i UEFA-i. U svakom slučaju, Hrvati su mu ostali u dobrom sjećanju, sigurno će se ovdje osjećati dobro.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
18. travanj 2024 11:26