BLISTA DANJU I NOĆU

ZADARSKA LJEPOTICA LJEPŠA NO IKAD NAKON ŠMINKANJA Biser Jadrana ovih dana dobiva jedan od najljepših teniskih centara u Europi, okružen sa 100 stabala

AUTOR:
  • Dražen Žura

 • OBJAVLJENO:
 • 11.08.2018. u 20:29

 • Davis Cup Hrvatski teniski savez Zadru je povjerio organizaciju  polufinalnog meča Hrvatske protiv reprezentacije SAD od 14. do 16. rujna

  Otkako je ŠRC Višnjik doživio znatne promjene na svojem licu, zapravo, dobio novu dušu obasjanu svjetlima reflektora i obavijen srcima građana Zadra i Zadarske županije, krenulo je i zanimanje sportskih klubova izvan naših granica za ovog “ljepotana”. Nedvojbeno, uložena sredstva u veliku obnovu postojeće infrastrukture, dobila je potvrdu opravdanosti jednog tako opsežnog projekta jer je na adresu u Splitskoj ulici počelo pristizati sve više upita za korištenje vanjskih i unutarnjih terena.

  Inače, na brojnim igralištima za sve sportove te na trim stazi može se svakodnevno susresti više od 3.500 sportaša i rekreativaca, a tereni su na raspolaganju za 152 sportske udruge.

   

  Lijepa teniska priča

  Nedavno je, pak, Hrvatski teniski savez odlučio Zadranima povjeriti organizaciju polufinalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa (14-16.rujna), u kojem će reprezentacija Hrvatske igrati protiv SAD-a.

  EZadar
   

  Negdje u veljači ove godine Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik, govorio je o izgradnji teniskih terena, oko čega su mnogi iskazivali sumnju, jednako kao i u prigodi najave obnove ŠRC Višnjik, koji doslovce blista noću i danju.

  Slika o novom teniskom centru u Zadru pomalo dobiva željene obrise, jer su u tijeku oni grubi radovi, iskopi i čišćenje terena, međutim, sve će biti spremno za velik teniski okršaj.

  Luka Gerlanc / CROPIX
  CROPIX
   

  - U prvoj fazi radimo dva terena, jedan centralni i jedan pomoćni, te kompletnu pripremu za postavljanje tenisita na oba terena, koji moraju biti identični. Sve mora biti završeno do 12. kolovoza, kad nam u inspekciju dolaze predstavnici Hrvatskog teniskog saveza. U isto vrijeme će doći i izvođači radova kad je riječ o postavljanju završne podloge, kako bi se krenulo u finiširanje projekta. Uglavnom, sve se odvija prema predviđenom planu i nema sumnje da ćemo na vrijeme odraditi cijeli posao - kazao Karlović.

  Još u najavi Davis Cup meča, istaknuta je posebnost da će se uz zemljani teren postaviti montažne tribine koje će moći primiti 8.000 gledatelja, uključujući i dvije VIP lože, svaka po 250 mjesta.  Lijepa teniska priča.

  - Taj posao kreće 22. kolovoza, a izvođač se obvezao posao zgotoviti do 7. rujna jer već tri dana kasnije u Zadar prvo dolazi reprezentacija Hrvatske, a moguće je da istog dana stignu i Amerikanci.

  Cijelu priču oko Davis Cup susreta dodatno olakšava činjenica što će se sve ono što je potrebno za odigravanje jednoga takvoga meča dobiti u Dvorani Krešimir Ćosić, svlačionice, dvorane, press-centar i ostalo, jer mi te uvjete imamo odavno. Upravo na tome su i nastali temelji da nakon dvije godine opet budemo domaćini jednom velikom teniskom spektaklu - zbori Karlović.

  Luka Gerlanc / CROPIX
  CROPIX
   

  Nova vizura Zadra

  Ono što valja istaknuti je da će cijeli projekt ima dalekosežni karakter jer će oko dva spomenuta terena u idućim fazama narasti pravi teniski centar.

  - Prateći sadržaji koje ima Višnjik, sportsku dvoranu, bazen, trim stazu te cijeli niz drugih sportskih objekata na otvorenom, uz koje će se izgraditi deset terena koliko će ih biti u završnoj fazi, Zadru će donijeti novu vizuru. Usudim se kazati da ćemo imati jedan od najljepših teniskih centara u Europi, koji će biti okružen sa stotinu stabala. U izradi je projektna dokumentacija za dodatnu rasvjetu oko teniskih terena, tako da mogu zaključiti da je pred nama prava sportska oaza - veli Karlović.

  Što se tiče polufinalnog Davis Cup meča, valja spomenuti da će u idućem tjednu krenuti prodaja ulaznica.

  - Već u ovom trenutku zanimanje je veliko pa ne dvojim da će tribine biti pretijesne. Uz to, s Višnjika će u 150 zemalja svijeta ići 14 sati televizijskog prijenosa. Ne treba posebno isticati da je riječ o velikoj sportskoj i turističkoj promidžbi ne samo Zadra i Zadarske županije, nego cijele Hrvatske. Zato moram iskazati zahvalnost svima koji su se uključili u ovaj projekt - zaključio je Karlović.

  Iz drugih medija