Tennis - Davis Cup Final - France v Croatia - Stade Pierre Mauroy, Lille, France - November 24, 2018 Croatia captain Zeljko Krajan applauds during the doubles match between Ivan Dodig and Mate Pavic of Croatia and France's Pierre-Hugues Herbert and Nicolas Mahut REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

REAKCIJA IZBORNIKA

ŽELJKO KRAJAN NIJE ODUŠEVLJEN ŽDRIJEBOM 'Ne znam je li moglo biti gore, ovo je bez konkurencije najteža skupina'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.02.2019. u 22:34

 • Izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Željko Krajan komentirajući ždrijeb završnice Davis Cupa koja će se od 18. do 24. studenoga igrati u Madridu, a koji je Hrvatskoj za suparnike dodijelio domaćina Španjolsku i Rusiju, izjavio je kako se praktički nije moglo dobiti teže protivnike.

  "Ne znam je li moglo biti gore. Španjolsku su svi željeli izbjeći, i zbog njezine snage, i zbog činjenice da je domaćin. Ako će Rafael Nadal igrati bit će izuzetno jaka, ali i ako ga ne bude opet je to reprezentacija sa sjajnim igračima. Rusija s Hačanovom, Medvedjevom i Rubljovom ima jake mlade adute željne dokazivanja, iako su oni već napravili neke velike rezultate i zna se koliko su dobri. Sigurno da nas ždrijeb nije pomazio, po renkingu i imenima igrača ovo je bez konkurencije najteža skupina. Vidjet ćemo tko će igrati, ali da će biti atraktivno nema sumnje", rekao je Krajan.

  Hrvatska je u studenome prošle godine u Lilleu protiv Francuske osvojila naslov pobjednika u posljednjem izdanju Davis Cupa koji se igrao u formatu ustanovljenom 1900. godine, dok će se ove godine Davis Cup po prvi put igrati u novom formatu u kojemu će 18 reprezentacija na istom mjestu u razmaku od tjedan dana odlučivati o pobjedniku, a pojedinačni susreti igrat će se na dva dobivena seta.

  Nastup u četvrtfinalu izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

   

  SKUPINE ZAVRŠNICE DAVIS CUPA:

  SKUPINA A: Francuska, Srbija, Japan

  SKUPINA B: HRVATSKA, Španjolska, Rusija

  SKUPINA C: Argentina, Njemačka, Čile

  SKUPINA D: Belgija, Australija, Kolumbija

  SKUPINA E: Velika Britanija, Kazahstan, Nizozemska

  SKUPINA F: SAD, Italija, Kanada

  Iz drugih medija