Clive Brunskill/Getty Images
SRUŠILE SU ŠPANJOLKE

ČEHINJE DEVETI PUT ZAREDOM U POLUFINALU FED CUPA Plasman među četiri najbolje reprezentacije izborile i Bjeloruskinje

Piše: HinaObjavljeno: 12. veljača 2017. 19:04

Tenisačice Češke devetu godinu zaredom igrat će u polufinalu Fed Cupa, a do desete uzastopne pobjede u ovom natjecanju došle su u nedjelju u Ostravi, gdje su Karolina Pliškova i Barbora Strycova donijele dva pobjednička boda protiv Španjolki.

Karolina Pliškova je sa 6-2, 6-2 nadigrala Garbine Muguruzu, a Barbora Strycova je sa 6-4, 6-4 bila bolja od Lare Arruabarrene, čime je igra parova pretvorena u ekshibicijski meč.

Čehinje će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja reprezentacija SAD-a i Njemačke, u kojem Amerikanke vode 1-0, a gošće su na Maui stigle bez svoje najbolje igračice Angelique Kerber.

Do polufinala su se probile i Bjeloruskinje pobijedivši u Minsku Nizozemsku sa 4-1. Nakon subotnjih 1-1, u nedjelju je Aliaksandra Sasnovič sa 6-3, 6-4 nadigrala Kiki Bertens, a pobjednički bod donijela je Aryna Sabalenka svladavši Michaellu Krajicek sa 7-6 (5), 6-4.

Za mjesto u finalu bjeloruske tenisačice borit će se protiv boljeg iz dvoboja Švicarke i Francuske u Ženevi, u kojem je Timea Bacsinszky nedjeljnom pobjedom 7-6 (4), 4-6, 7-5 nad Kristinom Mladenović dovela domaću reprezentaciju do vodstva od 2-1.

U Svjetskoj skupini 2 pobjede su ostvarile Rusija, Belgija, Ukrajina i Slovačka, čime su izborile pravo da se u travnju bore za mjesto u elitnoj skupini od osam najboljih reprezentacija, s poraženim ekipama iz prvog kola u ovogodišnjem izdanju Svjetske skupine.

Poražene reprezentacije iz Svjetske skupine 2 morat će se u travnju boriti protiv najbolje četiri reprezentacije iz zonskih natjecanja, kako bi održale taj status.

Hrvatske tenisačice su na turniru u Tallinnu bile jedan set daleko od plasmana u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2, ali su na kraju ipak poražene od Velike Britanije u odlučujućoj igri parova.

Svjetska skupina - četvrtfinale:

ČEŠKA - ŠPANJOLSKA 3-1

SAD - NJEMAČKA 1-0

BJELORUSIJA - NIZOZEMSKA 4-1

ŠVICARSKA - FRANCUSKA 2-1

Svjetska skupina 2 - 1. kolo:

RUSIJA - TAJVAN 3-1

RUMUNJSKA - BELGIJA 1-3

UKRAJINA - AUSTRALIJA 3-1

ITALIJA - SLOVAČKA 1-3

Linker
17. travanj 2024 13:37