Robert Deutsch-USA TODAY Sports / USA Today Sports
FED CUP

HRVATSKA U ESTONIJI 'PALA' NAKON NEIZVJESNE BORBE Konjuh iznenadila Kontu, ali Britanke su pobijedile nakon meča parova

Meč parova odlučio je pobjednika doigravanja Prve skupine Euroafričke zone Fed Cupa između Hrvatske i Velike Britanije. Britanke Konta i Watson pobijedile su protiv Konjuh i Jurak i sa 4:6, 6:4, 6:3 i donijele im ukupnu pobjedu i doigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini II.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2017. 14:31

Bio je to dug i neizvjestan meč u kojem su Hrvatice odigrale vrlo dobro, ali nakon dobivenog prvog seta nisu uspjele slomiti suparnice.

Prethodno tom meču Ana Konjuh je iznenadila desetu tenisačicu svijeta Johannu Kontu i slavila sa 6:4, 6:3 za 57 minuta igre iako je imala zaostatak breaka u svakom od setova, te je izjednačila na 1:1.

Ranije je u prvom meču dana u estonskom Tallinnu Osječanka Donna Vekić izgubila od Heather Watson sa 6:2, 6:4.

----------------------------------------------------------------------

KONJUH / JURAK - KONTA / WATSON 6:4, 4:6, 3:6

PRIJENOS UŽIVO

TREĆI SET 3:6

Break za Hrvatsku na početku trećeg seta. Ipak naše ga nisu uspjele zadržati dugo. Napeta bitka vodit će se do kraja meča. Na kraju seta Britanke su ipak imale više živaca i došle su do važne pobjede.

DRUGI SET 4:6

Na početku drugog seta odmah break za Veliku Britaniju, ali Hrvatice ekspresno uzvraćaju. Nakon rezultata 2:2 Britanke vežu dva uzastopna gema. Međutim ni novi break nije pokolebao hrvatski par koji se opet vraća i izjednačava na 4:4. Pokazalo se da nije bilo dovoljno da bi se preokrenuo rezultat. Konta i Watson osvajanju deveti i deseti gem i izjednačavaju na 1:1 u setovima.

PRVI SET 6:4

U tijeku je odlučujući meč parova između Hrvatske i Velike Britanije u Fed Cupu. Hrvatska je breakom na samom kraju prvog seta došla na korak od pobjede. Konjuh i Jurak dobile su prvi set sa 6:4.

Linker
20. travanj 2024 06:01