Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX
PROMJENA

HRVATSKI TENISKI DIJAMANT NAŠAO NOVOG TRENERA Preuzet će ga stariji brat nekadašnjeg osvajača Davis Cupa

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. rujan 2016. 23:43

Završena je potraga za novim trenerom našeg teniskog dragulja Borne Ćorića, 19-godišnji Zagrepčanin prelomio je za vrijeme Davis Cup vikenda u Zadru i svoj je talent odlučio staviti u ruke Ive Ančića. Prave dvojbe, čini se, nije bilo, Borna je nekoliko puta razgovarao s bivšim splitskim tenisačem i Davis Cup reprezentativcem, a nakon svakog razgovora bio je sve uvjereniji da bolji izbor ne postoji.

- Bez ikakvih dvojbi - prenio nam je Bornina razmišljanja njegov tata Damir.

- Borna je apsolutno sretan, on je taj koji je odlučio tko će biti trener. Osobno imam jako dobar osjećaj i vjerujem u uspješnu suradnju. Ivo Ančić ima ime i prezime kao trener.

Ivo Ančić je, naravno, stariji brat Marija i Sanje. Uz brata je praktički bio tijekom cijele njegove, na žalost, kratke karijere, čak i kad su drugi ljudi bili treneri, on je ostajao u stožeru.

Tek kad je Marija preuzeo Freddy Rosengren, Ivo se odmaknuo i prihvatio se treniranja drugih tenisača. Tako je neko vrijeme radio s Bernardom Tomicem, Thiemom de Bakkerom i Filipom Krajinovićem. U kolovozu 2012. godine prihvatio je poziv iz Dubaija i četiri posljednje godine bio je trener u tamošnjoj teniskoj akademiji, usput je bio direktor Challengera tenisačica, koji se održava u prosincu.

Croatia Tennis - Croatia v France - Davis Cup Semi Final - Kresimir Cosic Hall, Zadar, Croatia - 16/9/16. Croatia's Borna Coric in action during his singles match against France's Richard Gasquet. Reuters/Antonio Bronic
Reuters/Antonio Bronic
Borna Ćorić

Kad će suradnja Ćorića i Ančića krenuti na terenu, ovisi i o dvije kontrole koljena, koje naš mladi tenisač mora napraviti. Ovisno o nalazima znat će se hoće li Borna na lakši operativni zahvat ili će se koljeno tretirati konzervativnom metodom, bez operacije. Operacija bi značila da bi Borna morao propustiti azijsku turneju (vjerojatno bi isti slučaj bio i bez zahvata), čitav bi se raspored trebao mijenjati jer i u slučaju da na ATP Touru ne stigne odigrati koliko želi, ostaje kao sveti zadatak biti spreman za finale Davis Cupa krajem studenog. U tu svrhu Borna će sasvim sigurno otići na dva Challengera u studenom. Prvi je u Bratislavi, drugi u Brescii.

Linker
20. travanj 2024 07:58